Mágneses gyöngyöket nyelt, majdnem belehalt

Az orvosok az ehhez hasonló játékok betiltását szorgalmazzák, mondván, olyan sérüléseket képesek okozni, akár egy puskagolyó.

Talán nem kell bemutatni azokat a mágneses gyöngyöket, amelyekből úgy építhető mindenféle alakzat, akárcsak az építőkockából, csak épp látványosabb, forgatható, csillog, no és életveszélyes, ha lenyelik.

mágneses gyöngyök, veszély, lenyeli a gyerek
Sose hagyjuk felügyelet nélkül a mágnessel játszó gyermeket. Fotó: iStock

Az elmúlt négy évben legalább tíz hasonló eset történt ahhoz, ami most majdnem egy három éves gyermek életébe került a szibériai Tomszk városában. A kicsi ugyanis ebből az erős, mágneses gyöngyből nyelt le 31-et - minderről a Siberiantimes számolt be. A szülők csak arra lettek figyelmesek, hogy a gyermek hasfájásra panaszkodik, s még épp időben értek a kórházba, derült ki később az orvosi szakvéleményekből.

Tiltsák be! - kérik az orvosok

Az egyik gyöngy ugyanis a gyomorból már elindult a belekben, ami egyben annak a veszélyét is magában hordozta, hogy maga után vonzza a többit, így okozva perforációt mindkét szervben, s akár hashártyagyulladást is. A sebészcsapat végül egy nagyon erős mágnes segítségével távolította el az apró gyöngyöket.

A tomszki 2-es számú sürgősségi ambulancia orvosai az ilyen játékok betiltására szólítanak fel, mondván, még a tinédzsereknél is előfordulhat, hogy lenyelik a színes, fényes neodímium golyókat. A portál meg is említ egy esetet, amikor egy 12 éves fiatalból 87 ilyen mágneses gömböcskét kellett eltávolítani.

"Az ilyen típusú műtétek extrém nehezek. A gyerekek gyakran nyelnek le mágneseket. Márpedig ha kettő összeragad a bélfalon keresztül, maguktól nem tudnak szétválni" - mondta Andrej Karavanyev, az intézet főorvosa. "A gyermekek gyomra és belei úgy néznek ki ilyenkor, mintha több lövés érte volna azokat. Orvosként, aki szinte naponta találkozik ilyen játékokat lenyelő esetekkel, mindet betiltanám" - tette hozzá.

Forrás: Siberiantimes

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: