Lezuhant gép: a becsapódás darabokra szaggatta az áldozatokat

Szerdán a mentőegységek megkezdték az első áldozatok maradványainak biztonságba helyezését. A mentést leírhatatlan körülmények nehezítik.

A katasztrófa helyszínen 150 utas maradványait kell, illetve kellene megtalálniuk a mentőcsapatoknak. A francia Digne településének rendőrségi szóvivője arról számolt be, hogy földi maradványokat szállítottak el a helyszínről. Egyelőre nem adtak információt a francia hatóságok arról, hogy hány áldozat holttestét sikerült kimenteniük a helyszínről. (A helyszínt szigorúan őrzik, a környéken ugyanis érdeklődők is feltűntek, de farkasok is lehetnek a térségben.)

A becsapódás helyszíne nagyon nehezen járható a francia Alpokban: csak helikopterrel vagy gyalog közelíthető meg. Másrészt a testek súlyosan roncsolódtak, a becsapódás ereje olyan iszonyatos volt, hogy darabokra szaggatta az áldozatokat. A gép roncsai is apró töredékekként szóródtak szét a környéken - írja a német Spiegel Online .

A jelenlegi adatok szerint 18 ország állampolgárai estek áldozatul a katasztrófának. A 150 utas közül a legtöbb, 72 német volt.

A tekintélyes francia lap, a Le Monde is azt írja a roncsokról, hogy a gép szinte „porrá tört”, így különösen nehéz dolguk van a mentőegységeknek. Különleges szállítási eljárásokat alkalmaznak - mindebből arra lehet következtetni, hogy az áldozatok testéből csak egyes részeket találhattak meg a mentőegységek. A testek azonosítása több napig tarthat – nyilatkozta a francia lap szerint Brice Robin a marseille-i ügyészség képviseletében.

„Minden szinte porrá zúzódott” – mondták a Le Monde-nak azok a mentők, akik névtelenséget kértek nyilatkozatuk közlésekor. Konfettiként szóródtak szét a roncsok, csak a futómű volt felismerhető - mondta az egyik francia segélycsapat tagja. Az emberi testekről pedig egy francia csendőr elmondta , a legnagyobb felismerhető rész akkora volt, mint a mentőegységek táskája.

A mentésben háromszáz csendőr és 380 tűzoltó vesz részt a helyszínen. 15 helikoptert is mozgósítottak a hatóságok.

Csak az egyik pilóta tartózkodott a gép pilótafülkéjében

Megtalálták a gép fekete dobozát és jelenleg is az adatok feldolgozásán fáradoznak a szakértők. Arról a fekete dobozról van szó, amely a pilótafülkében volt, és amely a hangadatokat tartalmazza – írja a német Spiegel Online .

A New York Times arról számolt be, hogy a kedden szerencsétlenül járt Germanwings-gép egyik pilótája – egyelőre nem tudni miért, de még a zuhanórepülés előtt – elhagyta a fülkét, és a becsapódás pillanatáig nem jutott vissza oda. A hangfelvételről egy magát megnevezni nem kívánó katonai szakértő nyilatkozott az amerikai lapnak. Az a pilóta, aki nem volt bent, először halkan kopogott, majd megpróbálta kinyitni az ajtót, dörömbölt, egyre hevesebben próbált bejutni – de, úgy tűnik, hogy hiába. (A 2001. szeptember 11-ei merényletek óta a pilótafülkék ajtaja nem nyitható kívülről.)

A német vizsgálócsoport csütörtök reggel semmilyen adatot nem közölt a Spiegellel. Még arra sem voltak hajlandók válaszolni, hogy ismerték-e a hangfelvételeket. A visszafogottság ugyanakkor érthető, hiszen egy francia vizsgálóhatóság, a párizsi Bureau d'Enquêtes et d'Analyses (BEA) irányítja ezt a tevékenységet.

Egyelőre a Spiegel Online szerint nyitott kérdés, hogy miért kezdett süllyedni az Airbus A320-as. A gép ugyanis gyorsan veszített a magasságából, de nem olyan gyorsan, hogy ezt súlyos sérülések, károsodás okozhatták volna a szakértők szerint. Másrészt a pilóták nem adtak semmilyen vészjelzést. A hatóságok ezért további adatokra várnak. A másik fekete dobozt egyelőre még nem találták meg.

Egy 2010-es esetnél a Germanwings egyik Airbusának pilótái vérében oxigénhiányt mutattak ki. A gépükkel Bécsből a Köln/Bonn-i repülőtérre érkező pilóták ájultsághoz közeli állapotra panaszkodtak landolás előtt, és furcsa szagot éreztek a pilótafülkében. (A pilótafülke és az utaskabin légcseréjéről más-más rendszer gondoskodott a szóban forgó Airbuson.) Akkor 149 ember élete forgott kockán, a pilóták által beszippantott mérgező gázt feltételezések szerint esetleg a jégtelenítő folyadék nem megfelelő helyre kerülése kelthette - bár utólag nem sikerült teljesen rekonstruálni a történteket. Annyi azonban bizonyos, hogy 2010-ben sikerült a pilótáknak felvenniük az oxigénmaszkot, és a kényszerleszállást is jelezni tudták ezerméteres magasságban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)