Leszámolnak a gyógyulást ígérő hirdetésekkel

Megpróbál leszámolni a csodás gyógyulást ígérő egészségügyi, gyógyászati hirdetésekkel a Google.

A félretájékoztatással és a gyanútlan internetezőket megtévesztő tartalmakkal időnként a Google hirdetési rendszerében is találkozni. A keresőóriás most ennek visszavágása érdekében tesz lépéseket: a szakemberek kitiltják a rendszerből a veszélyesnek ítélt gyógyászati megoldásokat - írja a hvg.hu.

kitiltják a rendszerből a veszélyesnek ítélt gyógyászati megoldásokat
Kitiltják a veszélyesnek ítélt gyógyászati megoldásokat. Fotó: iStock

A Google bejelentése szerint a jövőben már nem fogjuk látni azokat a gyógyulást ígérő technológiákat, amelyek hatékonyságát nem bizonyították, vagy egyelőre csupán kísérleti stádiumban vannak. Ilyen lehet például az őssejtterápia, a sejtterápia vagy a génterápia is. Mint mondták, a Google a tudományos alapokat nélkülöző terápiákat tiltja ki a rendszerből, ahogy azokat is, amelyeknél egy felületes teszttel akarják alátámasztani a széles körű klinikai alkalmazás jogosultságát. Arról azonban még nem beszéltek, hogy pontosan mik a kritériumok.

Miért dőlünk be az egészségügyi álhíreknek? Magyarországon is igen népszerűek bizonyos egészségügyi álhírek, amelyek nemcsak félrevezetik az olvasókat, de a beteg helyes gyógykezelését is veszélyeztetik. Hogyan védekezhetünk ellenük? Korábbi cikkünkért kattintson!

Ezzel szemben a gyógyszerkutatásokkal, illetve a szerek hatékonyságát bizonyítani hivatott klinikai tesztekkel kapcsolatos hirdetések továbbra is engedélyezettek lesznek.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)