Lefülelték a hamis köhögéscsillapítót

A nigériai szervek bejelentése szerint 20 ezer doboz gyógyszercsomagoló anyagot foglaltak le a hatóságok, amelyekről azt gyanítják, hogy hamis köhögés elleni gyógyszerek értékesítésének elősegítésére hoztak be az országba.

A 20 ezer dobozt a Murtala Mohammed International Airport területén állították meg a hatóságok. A helyszínen őrizetbe vették egyúttal az importőrt is, aki feltételezésük szerint hamis köhögés elleni gyógyszereket és fájdalomcsillapítókat csomagolt volna a dobozokba, hogy aztán az egyébként potenciálisan veszélyes készítményeket eredeti gyógyszerként értékesítse - áll a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) legfrissebb hírlevelében.

A nigériai Nemzeti Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal (NAFDAC) szakértői szerint a hamisítók részéről egy újonnan terjedő gyakorlat az, hogy csak csomagolóanyagot hozatnak be külföldről, magát a kész hamisított terméket pedig már országhatáron belül állítják össze. A Daily Trust beszámolója szerint ezt támasztja alá az is, hogy a hamis gyógyszeres dobozok előkerülésével egy időben továbbá 20 ezer, higiénés és kozmetikai termék doboza is előkerült. A nigériai hatóságok mintegy 15 ezer darab Olay krém dobozt, illetve 5 ezer darab Avon parfümös dobozt állítottak meg.

A nigériai gyógyszerhatóság főigazgatója a lefoglalások bejelentése alkalmával arra is kitért, a NAFDAC további, a fogyasztóvédelem szempontjából jelentős eredményeket is elért a közelmúltban. Lefoglaltak többek között 47 ezer adag, illegálisan forgalmazott veszettség és tetanusz elleni vakcinát, valamint bakteriális fertőzések elleni készítményeket, gyógyteát, továbbá Viagra, C-vitamin és gyógynövény alapú étrend-kiegészítők dobozait.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: