Koronavírus: újabb betegek Magyarországon (2)

Tegnap este óta két újabb beteget regisztráltak új koronavírus-fertőzéssel Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - adta hírül a kormány hivatalos koronavírus-oldala.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19

A betegekről az új gyakorlat szerint már sem a korukat, sem a nemüket nem közlik, s azt sem, hogy korábban felfedezett esetek kontaktjai vagy újak. Ennek ellenére természetesen az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez. Itthon eddig 32 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 22 magyar állampolgár. Karanténban már 159-en vannak, az elvégzett mintavételek száma pedig 1236. Áldozata szerencsére továbbra sincs hazánkban az új koronavírusnak.

Mint arról a HáziPatika.com-on folyamatosan beszámolunk, napról napra nő a COVID-19 beteg száma Magyarországon. Tegnap két bejelentés során 11 új betegről számolt be az oldal, mindannyian magyar állampolgárok voltak.

Donald Trump koronavírus-tesztjének is meglett az eredménye. Az nlc.hu cikkéből kiderül mi lett.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső