Koronavírus: újabb betegek Magyarországon

További három személynél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 19-re emelkedett a betegek száma Magyarországon.

Megvan az első magyar fertőzött, aki kigyógyult a COVID-19-ből. Részletek itt.

A koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon péntek délelőtt megjelent hír szerint három magyar férfinél mutatták ki az új koronavírust (SARS-CoV-2). Egyikük egy 67 éves férfi, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik. Ugyancsak megbetegedett egy 41 éves férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, valamint egy 27 éves férfi, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel.

koroanvírus, új koronavírus, COVID-19, SARS-CoV-2, Szent László Kórház, Magyarország
Újabb három koronavírus-fertőzöttet különítettek el a Szent László Kórházban. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mindhárom beteget elkülönítették a Szent László kórházban. Esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóságok a rendőrséggel együttműködve végeznek.

Magyarországon eddig 19 fertőzöttet tartanak nyilván, köztük 9 iráni, 1 brit és 9 magyar állampolgárt.

Megvan az első gyógyult fertőzött Magyarországon

Megvan az első gyógyult koronavírus-fertőzött Magyarországon - jelentette be Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs csütörtöki ülése utáni budapesti sajtótájékoztatón. Az egyik karanténban lévő iráni állampolgár sorozatban elvégzett tesztjei negatívak lettek. Valószínűleg a nap folyamán elhagyhatja a kórházat.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: