Koronavírus: újabb betegek Magyarországon

További három személynél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 19-re emelkedett a betegek száma Magyarországon.

Megvan az első magyar fertőzött, aki kigyógyult a COVID-19-ből. Részletek itt.

A koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon péntek délelőtt megjelent hír szerint három magyar férfinél mutatták ki az új koronavírust (SARS-CoV-2). Egyikük egy 67 éves férfi, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik. Ugyancsak megbetegedett egy 41 éves férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, valamint egy 27 éves férfi, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel.

koroanvírus, új koronavírus, COVID-19, SARS-CoV-2, Szent László Kórház, Magyarország
Újabb három koronavírus-fertőzöttet különítettek el a Szent László Kórházban. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mindhárom beteget elkülönítették a Szent László kórházban. Esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóságok a rendőrséggel együttműködve végeznek.

Magyarországon eddig 19 fertőzöttet tartanak nyilván, köztük 9 iráni, 1 brit és 9 magyar állampolgárt.

Megvan az első gyógyult fertőzött Magyarországon

Megvan az első gyógyult koronavírus-fertőzött Magyarországon - jelentette be Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs csütörtöki ülése utáni budapesti sajtótájékoztatón. Az egyik karanténban lévő iráni állampolgár sorozatban elvégzett tesztjei negatívak lettek. Valószínűleg a nap folyamán elhagyhatja a kórházat.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)