Koronavírus: újabb betegek Magyarországon

További három személynél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 19-re emelkedett a betegek száma Magyarországon.

Megvan az első magyar fertőzött, aki kigyógyult a COVID-19-ből. Részletek itt.

A koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon péntek délelőtt megjelent hír szerint három magyar férfinél mutatták ki az új koronavírust (SARS-CoV-2). Egyikük egy 67 éves férfi, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik. Ugyancsak megbetegedett egy 41 éves férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, valamint egy 27 éves férfi, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel.

koroanvírus, új koronavírus, COVID-19, SARS-CoV-2, Szent László Kórház, Magyarország
Újabb három koronavírus-fertőzöttet különítettek el a Szent László Kórházban. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mindhárom beteget elkülönítették a Szent László kórházban. Esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóságok a rendőrséggel együttműködve végeznek.

Magyarországon eddig 19 fertőzöttet tartanak nyilván, köztük 9 iráni, 1 brit és 9 magyar állampolgárt.

Megvan az első gyógyult fertőzött Magyarországon

Megvan az első gyógyult koronavírus-fertőzött Magyarországon - jelentette be Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs csütörtöki ülése utáni budapesti sajtótájékoztatón. Az egyik karanténban lévő iráni állampolgár sorozatban elvégzett tesztjei negatívak lettek. Valószínűleg a nap folyamán elhagyhatja a kórházat.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: