Koronavírus: újabb betegek Magyarországon

További három személynél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 19-re emelkedett a betegek száma Magyarországon.

Megvan az első magyar fertőzött, aki kigyógyult a COVID-19-ből. Részletek itt.

A koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon péntek délelőtt megjelent hír szerint három magyar férfinél mutatták ki az új koronavírust (SARS-CoV-2). Egyikük egy 67 éves férfi, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik. Ugyancsak megbetegedett egy 41 éves férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, valamint egy 27 éves férfi, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel.

koroanvírus, új koronavírus, COVID-19, SARS-CoV-2, Szent László Kórház, Magyarország
koroanvírus, új koronavírus, COVID-19, SARS-CoV-2, Szent László Kórház, Magyarország

Mindhárom beteget elkülönítették a Szent László kórházban. Esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóságok a rendőrséggel együttműködve végeznek.

Magyarországon eddig 19 fertőzöttet tartanak nyilván, köztük 9 iráni, 1 brit és 9 magyar állampolgárt.

Megvan az első gyógyult fertőzött Magyarországon

Megvan az első gyógyult koronavírus-fertőzött Magyarországon - jelentette be Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs csütörtöki ülése utáni budapesti sajtótájékoztatón. Az egyik karanténban lévő iráni állampolgár sorozatban elvégzett tesztjei negatívak lettek. Valószínűleg a nap folyamán elhagyhatja a kórházat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció