Koronavírus: több mint 12 ezer olasz áldozat

Jelenleg Olaszországban szedte a legtöbb áldozatot az új típusú koronavírus - csaknem négyszer annyit, mint a járvány kiindulópontjának számító Kínában.

Egy nap alatt több mint 800 új halálesetet regisztráltak Olaszországban, ezzel a koronavírus-járvány olasz áldozatainak száma átlépte 12 ezret. Az országban már csaknem 106 ezer ember fertőződött meg, a gyógyultak száma pedig a 16 ezerhez közelít.

Lombardiában javul a helyzet

A koronavírus-járvány olasz gócpontjának számító Lombardiában az új fertőzöttek száma napok óta fokozatosan csökken. Az utóbbi egy nap alatt 1047 új megbetegedést regisztráltak. A tartományban egyébként már több mint 43 ezer koronavírus-fertőzöttről és mintegy 7 ezer halottról tudnak. Jó jel viszont, hogy míg március 24-én 132 beteget vettek fel az intenzív osztályra, addig most - 1 héttel később - már csak 81 súlyos állapotú pácienst fogadtak egy nap alatt - közölte Giulio Gallera, a tartomány egészségügyi-jóléti tanácsosa.

koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus halálesetek
koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus halálesetek

Most tetőzhet a járvány

Szakértők szerint négy lehetséges forgatókönyv létezik a koronavírus-járvány jövőjét illetően. A legrosszabb lehetőség szerint az emberiség akár több mint fele is áteshet a fertőzésen. A részletekért kattintson ide!

Az olasz Közegészségügyi Hivatal (Iss) szerint az adatok stabilizálása a koronavírus-járvány olaszországi tetőzését jelzi, a következő hetekben pedig jelentős csökkenés várható. A járvány lassulása a március 11-én bevezetett szigorú óvintézkedéseknek köszönhető, az első biztató adatok után viszont még korai lenne enyhíteni a korlátozásokon - hangsúlyozta Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője. A kormánynak április 3-áig kell bejelentenie, meddig hosszabbítja meg az óvintézkedéseket. Előrejelzések szerint májustól már fokozatosan, tartományonként elkezdhetik feloldani a korlátozásokat, de még így is hónapok kellenek a megszokott életritmushoz való visszatéréshez.

Európa legnagyobb intenzív osztálya

Közben a milánói vásártéren elkészült Európa legnagyobb intenzív osztálya, ahol a tervek szerint 250 beteget tudnak egyszerre ellátni. Az osztályon 200 orvos és további több száz egészségügyi dolgozó látja el a feladatokat a koronavírus-járvány ideje alatt.

A szerda délutáni adatok szerint egyébként világszerte már több mint 874 ezer koronavírus-fertőzöttet és mintegy 43 ezer áldozatot tartanak nyilván.

Rejtély, mikorra lesz gyógyszer a koronavírus ellen - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: