Koronavírus: mennyire biztonságos most koncertre menni?

A koronavírus-járvány kitörése óta először rendeztek élő koncertet. Az eseményt mintegy ötezer fő részvételével tartották meg Liverpoolban. A cél annak tesztelése volt, hogy a jelenlegi helyzetben vajon biztonságos-e egy ilyen rendezvény megtartása.

Élő koncerttel tesztelték a biztonságot Liverpoolban. A közönségtől nem kértek sem maszkviselést, sem távolságtartást. A liverpooli Sefton Parkban megtartott minifesztivál ugyanis a brit kormány egyik hivatalos kísérleti rendezvénye volt, amelynek célja annak kutatása, hogy miként lehet újra biztonságosan megtartani a nagy tömegeket vonzó rendezvényeket, a koronavírus-helyzet ellenére.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,
Tesztelték, mennyire veszélyes maszk és távolság nélkül bulizni.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Csak negatív teszttel mehettek bulizni

A belépőjeggyel rendelkezőknek előző nap a városban található négy tesztközpont egyikében felügyelt vizsgálaton kellett részt vennie, és csak azokat engedték be a koncertre, akik negatív eredményt produkáltak. A résztvevőket arra kérték, hogy a koncert napján is csináltassanak tesztet, majd a koncert után öt nappal ismételjék meg. Ezek eredménye ugyanis döntő fontosságú lesz annak megállapításához, hogy a rendezvényen terjedt-e az új típusú koronavírus . A hatórás minifesztivál után egyébként - szintén kísérleti jelleggel - két éjszakai szórakozóhelyet is megnyitottak a közönség előtt.

Ezen múlhat a fesztiválok sorsa

Ide biztosan utazhatnak a keleti vakcinával oltottak is - kattintson!

A tesztkoncert eredményei segíthetnek abban, hogy kiderüljön, hogyan folytatódhatnak a nyári zenei fesztiválok június 21-e után, amikor a brit kormány újranyitási ütemtervének negyedik szakaszában elméletileg megszűnnek a társadalmi érintkezésre vonatkozó korlátozások. A közelgő fesztiválszezon sorsa azonban nemcsak azon múlik, hogy sikerül-e bebizonyítani, hogy az egyes rendezvények biztonságosak lehetnek. A szervezők arra is kérték a kormányt, hogy nyújtson garanciákat arra az esetre, ha újabb koronavírus-fertőzési hullám következik be, és a fesztiválokat rövid időn belül le kell mondani, miután nagy összegeket költöttek az előkészületekre.

Koronavírus: ennyire vártuk már a nyitást - olvassa el a részleteket!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +11 °C

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a nagy hőingás azonban sokak szervezetét megterheli.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra