Koronavírus: meghalt egy egyéves kislány

Egy egyéves kislány is belehalt tegnap a koronavírus okozta COVID-19 betegségbe. Alapbetegségként mentális betegséget tüntettek fel a járvány áldozatait felsoroló listán.

Egyéves kislány volt a koronavírus 31576. magyar áldozata - derül ki a koronavirus.gov.hu oldal elhunytakat felsoroló adataiból. A fiatal gyermek egyike volt annak a 98 elhunytnak, akik életét a tegnapi nap során követelte a járvány. Alapbetegségként mentális betegséget tüntettek fel nála a kormányzati tájékoztató oldalon.

Az adatok szerint tegnap elhunyt egy 22 éves, Down-szindrómás férfi is, valamint egy 31 éves nő is szerepel a tegnapi áldozatok listáján. Esetében szintén mentális betegséget tüntettek fel alapbetegségként.

Tovább gyorsulhat a járvány

A tegnapi nap során 8434 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 923 020-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma a legfrissebb adatok szerint 78 025-ra emelkedett. 4830 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 463-an vannak lélegeztetőgépen.

A legutolsó, 44. héten mért szennyvízadatok szerint a járvány terjedése a következő napokban tovább gyorsul majd. A vizsgált településeken emelkedő tendencia látható a Budapest környéki agglomeráció közös mintájában, valamint Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán és Veszprémben. A vizsgált települések fele stagnál, csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható az NNK szerint.

A fertőzöttek száma 250,8 millió, a halálos áldozatoké több mint 5,06 millió világszerte.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció