Koronavírus: meghalt egy egyéves kislány

Egy egyéves kislány is belehalt tegnap a koronavírus okozta COVID-19 betegségbe. Alapbetegségként mentális betegséget tüntettek fel a járvány áldozatait felsoroló listán.

Egyéves kislány volt a koronavírus 31576. magyar áldozata - derül ki a koronavirus.gov.hu oldal elhunytakat felsoroló adataiból. A fiatal gyermek egyike volt annak a 98 elhunytnak, akik életét a tegnapi nap során követelte a járvány. Alapbetegségként mentális betegséget tüntettek fel nála a kormányzati tájékoztató oldalon.

Az adatok szerint tegnap elhunyt egy 22 éves, Down-szindrómás férfi is, valamint egy 31 éves nő is szerepel a tegnapi áldozatok listáján. Esetében szintén mentális betegséget tüntettek fel alapbetegségként.

Tovább gyorsulhat a járvány

A tegnapi nap során 8434 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 923 020-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma a legfrissebb adatok szerint 78 025-ra emelkedett. 4830 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 463-an vannak lélegeztetőgépen.

A legutolsó, 44. héten mért szennyvízadatok szerint a járvány terjedése a következő napokban tovább gyorsul majd. A vizsgált településeken emelkedő tendencia látható a Budapest környéki agglomeráció közös mintájában, valamint Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán és Veszprémben. A vizsgált települések fele stagnál, csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható az NNK szerint.

A fertőzöttek száma 250,8 millió, a halálos áldozatoké több mint 5,06 millió világszerte .

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: