Koronavírus: már több mint 400 magyar áldozat

Újabb 13 ember életét követelte a koronavírus, így eddig összesen 405 haláleset köthető a járványhoz Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, így 3213-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 idős krónikus beteg, velük együtt 405 ember életét követelte a járvány itthon - derült ki az operatív törzs szombati sajtótájékoztatójából.

Szoftverrel ellenőrzik a fertőzötteket

Kiss Róbert rendőr ezredes elmondta, hogy a hatósági karantén alatt lévő személyeket a rendőrök egy speciális szoftver segítségével is ellenőrzik, ezt a programot eddig 266 ember telepítette. Hatósági házi Karanténban jelenleg 10927-en vannak Magyarországon. A rendőr ezredes hozzátette: Budapesten és egész Pest megyében maradtak a korlátozási szabályok a hétvégén is.

Védőfelszerelést viselő orvos a Szent László Kórházban. Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu
Védőfelszerelést viselő orvos a Szent László Kórházban. Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Folyamatosan nő a gyógyultak száma, elérte a 904-et - vette át a szót Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa. Az infektológus szerint enyhe tünetekkel a betegek jellemzően 1-2 hét alatt meggyógyulnak, ugyanakkor akik súlyos tünetekkel kerülnek kórházba, sokszor ott töltenek 3-4 vagy még több hetet. A fertőzött a tünetek megjelenése előtt 1-2 nappal már fertőzhet, és a tünetek megjelenésétől számítva 5-6 napig a legerősebb afertőzésvalószínűsége.

A járvány nem kifogás: komoly büntetésre számíthatnak a kapcsolattartást megszegő szülők. Erről részletesebben az nlc.hu cikkében is olvashatunk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés