Koronavírus: már csaknem 138,3 millióan kapták el

Már 138,27 millió embert fertőzött meg és 2,97 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 78,7 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház csütörtök délelőtti összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 31,42 millió igazolt esetről és csaknem 564400 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India több mint 14 millió beteget és 173 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig 2,97 millió áldozatot szedett világszerte. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már mintegy 13,67 millió igazolt esetről és 362 ezer elhunytról, Franciaország 5,2 millió koronavírus-fertőzöttről és csaknem 100 ezer áldozatról, míg Oroszország több mint 4,61 millió megbetegedésről és majdnem 102300 halálesetről adott hírt csütörtök délelőttig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,39 milliót, a haláleseteké pedig a 127400-at.

Koronavírus: rossz hír jött a Johnson and Johnson vakcinájáról - kattintson!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 4 millió megbetegedéssel és 34700 halottal -, Olaszország - több mint 3,8 millió regisztrált esettel és 115600 áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,38 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 76800-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 3,08 millió fertőzöttről és 79400 áldozatról adtak hírt csütörtökig.

Koronavírus: kétséges, melyik oltást fogadják el külföldön - olvassa el a részleteket!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)