Koronavírus: már csaknem 136,7 millióan kapták el

Már 136,67 millió embert fertőzött meg és 2,94 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 77,8 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház kedd délelőtti összesítéséből.

Koronavírus: kicselezi-e az oltást az új mutáns? A válaszért olvassa el korábbi cikkünket!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 31,26 millió igazolt esetről és 562500 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India több mint 13,68 millió beteget és 171 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig 2,94 millió áldozatot szedett világszerte a kór.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már 13,51 millió igazolt esetről és 354600 elhunytról, Franciaország 5,12 millió koronavírus-fertőzöttről és mintegy 99300 áldozatról, míg Oroszország több mint 4,59 millió megbetegedésről és 101500 halálesetről adott hírt kedd délelőttig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,38 milliót, a haláleseteké pedig átlépte a 127300-at.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 3,9 millió megbetegedéssel és 34 ezer halottal -, Olaszország - több mint 3,77 millió regisztrált esettel és 114600 áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,37 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 76500-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 3 millió fertőzöttről és 78700 áldozatról adtak hírt keddig.

Koronavírus: ez az online oktatás óriási hátránya - kattintson!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)