Koronavírus: már 142 millióan kapták el

Már 142 millió embert fertőzött meg és 3,03 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 81,32 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház kedd délelőtti összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 31,73 millió igazolt esetről és mintegy 567700 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India több mint 15,32 millió beteget és 180500 áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig 3,03 millió életet követelt világszerte az új kór.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már mintegy 14 millió igazolt esetről és csaknem 374700 elhunytról, Franciaország 5,35 millió koronavírus-fertőzöttről és 101 ezer áldozatról, míg Oroszország több mint 4,65 millió megbetegedésről és 104 ezer halálesetről adott hírt kedd délelőttig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,4 milliót, a haláleseteké pedig a 127500-at.

Koronavírus: mire figyeljünk vásárlás közben? A válaszért kattintson ide!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 4,32 millió megbetegedéssel és 36 ezer halottal -, Olaszország - több mint 3,87 millió regisztrált esettel és 117 ezer áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,42 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 77 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 3,16 millió fertőzöttről és 80 ezer áldozatról adtak hírt keddig.

Koronavírus: ezért nem csökken az áldozatok száma itthon - olvassa el a szakértő véleményét!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)