Koronavírus: lesz, ahol az óvoda is bezár

Eddig két fővárosi kerület polgármestere jelentette be, hogy az új koronavírus miatt, saját hatáskörben bezárja az óvodákat és a bölcsődéket. Többek a kormánytól várják, hogy meghozza ezt a döntést.

Az oktatás hétfőtől új formában, digitálisan folytatódik, a diákok nem mehetnek be az iskolákba. Kattintson a részletekért.

A 18. kerületben és Újbudán is bezárja az önkormányzat az óvodákat és bölcsődéket Orbán Viktor péntek esti bejelentése után, miszerint az iskolákat hétfőtől bezárják - adta hírül az Index.hu. A cikkből az is kiderült, Zugló polgármestere, Horváth Csaba a kormánytól várja, hogy az iskolák után az óvodák és bölcsődék esetében is hozzák meg a sokak által várt lépést.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
Az iskolák bezárásáról már döntött a kormány, az óvodák és a bölcsődék esetében is sokan hasonló intézkedést várnak. Fotó: Esra Bilgin/Getty Images

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere Facebook-posztjában arról tájékoztatta a lakosságot, hogy "biztosítani fogja azoknak a kerületi gyerekeknek az étkeztetését az otthonukban is, akik szinte csak az iskolában jutnak megfelelő minőségű meleg ételhez", ám mivel a jogkört elvették az önkormányzatoktól, így nem dönthetnek az óvodák és a bölcsődék bezárásáról. Egy későbbi posztjában pedig már arról írt, "a hírek szerint még a hétvégén születhet Kormánydöntés erről is".

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége még pénteken javasolta, hogy zárják be a koronavírus miatt az önkormányzati bölcsődéket és óvodákat.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció