Koronavírus: lesz, ahol az óvoda is bezár

Eddig két fővárosi kerület polgármestere jelentette be, hogy az új koronavírus miatt, saját hatáskörben bezárja az óvodákat és a bölcsődéket. Többek a kormánytól várják, hogy meghozza ezt a döntést.

Az oktatás hétfőtől új formában, digitálisan folytatódik, a diákok nem mehetnek be az iskolákba. Kattintson a részletekért.

A 18. kerületben és Újbudán is bezárja az önkormányzat az óvodákat és bölcsődéket Orbán Viktor péntek esti bejelentése után, miszerint az iskolákat hétfőtől bezárják - adta hírül az Index.hu. A cikkből az is kiderült, Zugló polgármestere, Horváth Csaba a kormánytól várja, hogy az iskolák után az óvodák és bölcsődék esetében is hozzák meg a sokak által várt lépést.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
Az iskolák bezárásáról már döntött a kormány, az óvodák és a bölcsődék esetében is sokan hasonló intézkedést várnak. Fotó: Esra Bilgin/Getty Images

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere Facebook-posztjában arról tájékoztatta a lakosságot, hogy "biztosítani fogja azoknak a kerületi gyerekeknek az étkeztetését az otthonukban is, akik szinte csak az iskolában jutnak megfelelő minőségű meleg ételhez", ám mivel a jogkört elvették az önkormányzatoktól, így nem dönthetnek az óvodák és a bölcsődék bezárásáról. Egy későbbi posztjában pedig már arról írt, "a hírek szerint még a hétvégén születhet Kormánydöntés erről is".

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége még pénteken javasolta, hogy zárják be a koronavírus miatt az önkormányzati bölcsődéket és óvodákat.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)