Koronavírus: lefoglalt alkohollal fertőtlenítenek

Görögország több tonna, illegális szeszfőzdékben lefoglalt alkoholkészletet vet be a fertőtlenítésre.

Így fertőtlenítenek Budapesten. Kattintson és tudja meg cikkünkből.

Mintegy 155 tonna lefoglalt illegális alkohol van a vámhatóság raktáraiban, ezért a görög hatóságok úgy döntöttek, hogy azt is bevetik a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozására. A görög vezetés most olyan vállalatokat keres, amelyek hajlandóak a szeszt fertőtlenítőszerekké feldolgozni. "Gyorsan intézkedtünk, hogy az egészségügyi minisztérium hozzáférhessen és felhasználhassák a lakosság javára" - közölte Georgi Picilisz, az állami Közbevételek Független Hatóságának vezetője.

Görögország, koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
Görögország, koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19

A görög vámhatóság évente több ezer üveg illegálisan gyártott alkoholt foglal le. A félrevezető - gyakran szirup vagy desztillált víz - feliratú üvegek tartalmát helyben "bomba" néven emlegetik, ugyanis a laboratóriumi vizsgálatok szerint alkoholtartalmuk gyakran a 93 százalékot is meghaladja. "Szerencsére mindez éppen kapóra jön. A piacon ugyanis hiány van tiszta szeszből az antiszeptikus zselék általános hiánya miatt" - közölte a görög vámhatóság egyik tisztje a Reuters hírügynökséggel.

Mint arról a HáziPatika.com-on korábban beszámoltunk, Görögországban eddig 89 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, haláleset még nem történt. A további terjedés megakadályozása érdekében viszont két hétre bezárják az iskolákat, az egyetemeket, a napköziket és az egyéb oktatási intézményeket.

Sokkal hamarabb megjelent a koronavírus Kínában, mint eddig tudtuk. Az erről szóló cikket társportálunkon, az nlc.hu-n olvashatja.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés