Koronavírus: közel félmillió beteg világszerte

A koronavírus-járvány tavaly év végén robbant ki Kínában, azóta pedig már 175 országban és területen jelent meg. Csak Európában 12 ezer áldozatot szedett.

A csütörtök reggeli adatok szerint eddig világszerte 471518 embert fertőzött meg, és 21306 áldozatot szedett az új típusú koronavírus. A diagnosztizált esetek száma azonban nem tükrözi pontosan a valóságot, mert egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól. A gyógyult páciensek száma a 115 ezerhez közelít.

Újra elérte Kínát

Kínában kitörhet a koronavírus-járvány második hulláma? Olvassa el korábbi cikkünket!

A tavaly év végén kirobbant koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában eddig csaknem 82 ezer fertőzöttet és több mint 3200 áldozatot regisztráltak. A gyógyultak száma meghaladta 74 ezret. Bár február végén lecsillapodott a járvány az országban, most úgy tűnik, elindulhat a második hullám. Az ország hatóságai azonban már két napja csak behurcolt új esetekről számoltak be, helyi fertőzésről nem.

koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus Európa, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Kína, koronavírus Olaszország, koronavírus Kína, koronavírus hírek
koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus Európa, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Kína, koronavírus Olaszország, koronavírus Kína, koronavírus hírek

Olaszországban van a legtöbb halott

Kína után Olaszországot érinti a legnagyobb mértékben a koronavírus-járvány. Itt már 7503 halálesetet és több mint 74 ezer megbetegedést regisztráltak. Eddig mintegy 9400-an gyógyultak meg. Azonban az Egyesült Államokban is nagy a baj: az amerikaiak ezidáig több mint 69 ezer fertőzöttről és mintegy ezer halottról számoltak be, a gyógyultak száma mindössze 616. Ennek ellenére egy televíziós beszélgetésben Donald Trump elnök a szigorítások enyhítését, valamint a munkába való visszatérést szorgalmazta. Mint mondta, tervei szerint az Egyesült Államokban már április közepén ismét a régi kerékvágásban zajlik majd az élet.

Spanyolországban már csaknem 50 ezer embert fertőzött meg az új koronavírus, az áldozatok száma pedig 3649. Az egészségügyi és szociális intézményekben továbbra is gondot jelent a védőfelszerelések nagy mennyiségű utánpótlása, Madrid ezért a NATO segítségét kérte.

Németországban több mint 37 ezer fertőzöttről, 206 áldozatról és mintegy 3500 gyógyultról számoltak be eddig.

12 ezer halott Európában

Franciaországban 25600 embert fertőzött meg, és 1333 áldozatot szedett az új típusú koronavírus. Eddig csaknem 4 ezren gyógyultak meg. A kedd reggel életbe léptetett egészségügyi szükségállapot várhatóan két hónapig lesz érvényben. Az Egyesült Királyságban pedig már több mint 9600 megbetegedést és 466 halálesetet regisztráltak. A betegségből eddig 140-en gyógyultak fel. Az összesített adatok szerint Európában már meghaladja a 200 ezret a fertőzöttek száma, és mintegy 12 ezren haltak meg.

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a koronavírus - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső