Koronavírus: jöhet a védettséget adó tabletta

Szájon át bevehető, koronavírus elleni védettséget nyújtó gyógyszert tesztelnek Izraelben.

Kiderült, mennyire hatékony az oxfordi vakcina - kattintson!

Az Oramed Pharmaceuticals nevű izraeli gyógyszergyár szájon át bevehető tablettát fejlesztett ki, amely - az immunizálás felgyorsítása révén - forradalmasíthatja az új típusú koronavírus elleni küzdelmet. Az Oramed egyébként az indiai székhelyű Premas Biotech jövendő oltóanyagának egyadagos, orális változatát készítette el.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni gyógyszer, koronavírus immunitás
Jöhet a védettséget adó tabletta. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Indulhat az emberi tesztelés?

Az izraeli vállalkozás azt reméli, hogy hamarosan elkezdhetik az emberi tesztelés első fázisát, és fél év alatt be is fejezhetik a teljes tesztelési folyamatot. Eddig állatkísérletekben, sertéseknek adták be a készítményt, és azok a megfelelő mennyiségben ellenanyagot termeltek a koronavírus ellen.

Egyszerűbb immunizáció

"Ez a gyógyszer sokkal gyorsabb és egyszerűbb immunizálást tesz lehetővé számunkra. Nem kell klinikára, orvosi rendelőbe menni, a COVID-19 elleni tabletta akár a postaládába, otthonába is megérkezhet" - ecsetelte a módszer előnyeit Mirjam Kidron, a cég tudományos igazgatónője.

AstraZeneca-oltás: tovább vizsgálják a kockázatokat - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)