Koronavírus: ilyen a helyzet Olaszországban

Egy nap leforgása alatt 3957 új koronavírus-fertőzöttet és több mint 600 új halálesetet regisztráltak Olaszországban.

Bár a napi új koronavírusos esetek száma csaknem ezerrel kevesebb, mint az egy nappal korábban bejelentett adat, és a napi áldozatok száma is csökkent, még így is nagy a baj Olaszországban. "Olaszország váratlan és súlyos veszéllyel szállt szembe. A koronavírus-járvány megtizedelte az időseket" - közölte Sergio Mattarella államfő.

koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus terjedése, koronavírus halálesetek, koronavírus Európa, koronavírus hírek
koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus terjedése, koronavírus halálesetek, koronavírus Európa, koronavírus hírek

Még korai lenne örülni

Az országban eddig több mint 59 ezer koronavírus-fertőzöttről és csaknem 6 ezer halottról tudnak. A hatóságok azonban abban reménykednek, hogy a csökkenés folytatódik. Úgy vélik, talán most kezdenek a számokban is megmutatkozni a korábban bevezetett óvintézkedések hatásai. A korlátozásokon viszont még korai lenne enyhíteni, ezért azt kérik az olaszoktól, hogy a koronavírus terjedésének lassítása érdekében továbbra is tartsák be a szigorú szabályokat.

További szigorítások

Koronavírus: 339 ezer beteg világszerte - olvassa el a részleteket!

Ahogy már korábban megírtuk, március 10-én Olaszország teljes területét lezárták a koronavírus további terjedésének megállítása érdekében. Eddig azonban hivatalos engedéllyel - szigorú ellenőrzés mellett - lehetett utazni a városok között. Most már ez is tilos. Az önkormányzatok közötti helyváltoztatás tömegközlekedési eszközökkel és saját gépjárművel sem engedélyezett, hacsak nem igazoltan súlyos indok miatt történik. Emellett elrendelték a nem létfontosságú termelés leállítását is, a gyárak 48 órát kaptak az átállásra.

Olaszországban eddig egyébként több mint 7 ezren gyógyultak fel a koronavírus-fertőzésből. Országszerte már 285 ezer vírustesztet végeztek el, ebből 155 ezret a legérintettebb tartományokban - Lombardiában, Venetóban és Emilia Romagnában. Közben Oroszország katonaorvosokat és egészségügyi felszelést küldött Olaszországba, hogy segítsék a koronavírus elleni küzdelmet.

Hogyan bánjunk gyerekeinkkel, ha karanténba kényszerültünk? Olvassa el a szakértők tanácsait társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció