Koronavírus: erre figyelmeztet a WHO

Ismét szigorítások jöhetnek azokban az országokban, amelyekben nem járnak el rendkívül körültekintően a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében hozott korlátozások lazítása során - figyelmeztetett szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

Kipróbáltuk az autós koronavírus-tesztelést. Nézze meg, hogy zajlik - részletek itt.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz online sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az enyhítések megkezdése előtt fel kell készíteni az egészségügyi ellátórendszert, megfelelő monitorozási eljárásokat kell életbe léptetni, illetve tájékoztatni kell a lakosságot. "Az újbóli korlátozások kockázata nagyon is valós, amennyiben nem szakaszos megközelítést alkalmaznak, és nem járnak el rendkívül körültekintően a feloldás során."

Egészségügyi maszkot viselő dolgozók egy francia fagyizóban.
Egészségügyi maszkot viselő dolgozók egy francia fagyizóban.

A WHO főigazgatója rámutatott emellett, hogy a járvány végén sem lehet majd visszatérni a korábbi állapotokhoz, ugyanis jelentős beruházásokra van szükség az egészségügy területén. "A COVID-19-járvány egyszer véget fog érni, azonban nem maradhat minden a régiben. Ha valamit tanultunk ebből a válságból, akkor az az, hogy a jelen befektetései később életeket mentenek."

Ezek lehetnek a Föld járványmentes pontjai

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, vannak a Földnek járványmentes pontjai. Harmincnégy olyan ország, illetve terület van a világon, ahonnan eddig egyetlen koronavírusos fertőzöttet sem jelentettek, ötnél pedig már nincs egyetlen beteg sem. Az ENSZ által elismert 247 ország és terület közül április 20-áig 213-ból jelentettek legalább egy koronavírusos esetet. Ezek közül 186-ban közösségen belüli terjedést is tapasztaltak, 162-ben pedig haláleseteket is.

Mutálódott Kína óta a koronavírus - gyorsabb, halálosabb lett - olvassa el a részleteket az nlc.hu cikkében.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció