Koronavírus: csaknem 800 ezer új fertőzött egy nap alatt

Már 137,45 millió embert fertőzött meg és 2,95 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 78,3 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szerda délelőtti összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 31,34 millió igazolt esetről és csaknem 563500 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India több mint 13,87 millió beteget és 172 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig 2,95 millió áldozatot szedett világszerte.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már mintegy 13,6 millió igazolt esetről és 358400 elhunytról, Franciaország 5,16 millió koronavírus-fertőzöttről és csaknem 100 ezer áldozatról, míg Oroszország több mint 4,6 millió megbetegedésről és majdnem 101900 halálesetről adott hírt szerda délelőttig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,39 milliót, a haláleseteké pedig a 127400-hoz közelít.

Koronavírus: kicselezi-e az oltást az új mutáns? Kattintson a válaszért!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 3,96 millió megbetegedéssel és csaknem 34500 halottal -, Olaszország - több mint 3,79 millió regisztrált esettel és 115 ezer áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,37 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 76600-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 3,05 millió fertőzöttről és 79 ezer áldozatról adtak hírt szerdáig.

Koronavírus: problémás lélegeztetőgépek miatt halt meg több beteg - olvassa el a részleteket!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)