Koronavírus: Amerikában van a legtöbb beteg

Az Egyesült Államokban regisztrált koronavírusos betegek száma meghaladta a Kínában diagnosztizált páciensek számát. Így már az amerikaiakat érinti a legsúlyosabban a járvány.

Egy koronavírus-fertőzésből kigyógyult, 37 éves amerikai nő leírta, mit élt át - olvassa el beszámolóját!

A friss adatok szerint az amerikaiak csaknem 86 ezer koronavírusfertőzöttet, 1296 halottat és mindössze 753 gyógyult beteget tartanak nyilván. Ezzel szemben Kínában mintegy 82 ezer fertőzöttet regisztráltak, a halálesetek száma pedig a 3300-hoz közelít, több mint 74 ezren azonban már meggyógyultak.

Ezekben az államokban nagy a baj

Az amerikai tagállamok szerinti megoszlást tekintve a koronavírus-járvány New York államban és a vele szomszédos New Jerseyben, valamint a nyugati parti Kaliforniában terjed a legnagyobb mértékben. Az új típusú koronavírust csak New York államban csaknem 33 ezer embernél azonosították, és itt haltak bele a legtöbben - 385-en - afertőzésnyomán kialakult betegségbe.

koronavírus, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesül Államok, koronavírus terjedése, koronavírus rekord, koronavírus hírek
koronavírus, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesül Államok, koronavírus terjedése, koronavírus rekord, koronavírus hírek

További súlyosbodásra számítanak

A koronavírus-helyzet súlyosbodása ellenére a héten Donald Trump elnök a szigorítások enyhítését, valamint a munkába való visszatérést szorgalmazta. Mint mondta, tervei szerint az Egyesült Államokban már április közepén ismét a régi kerékvágásban zajlik majd az élet. Az amerikai egészségügyi szakemberek - köztük a vírus terjedésének visszafogását és a betegek kezelésének feltételeit összehangoló kormányzati munkacsoport tagjai - azonban folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államokban a vírus további gyors terjedésére és új epicentrumok kialakulására lehet számítani.

A tavaly év vége óta terjedő kór egyébként már több mint 532 ezer embert fertőzött meg világszerte, az áldozatok száma pedig meghaladta a 24 ezret. Ezidáig csaknem 123 ezren gyógyultak ki a koronavírus-fertőzésből. Fontos azonban kiemelni, hogy a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, egyes országokban ugyanis többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a koronavírus - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés