Koronavírus: 683 új olasz áldozat

Olaszországban 24 óra leforgása alatt 683 új halálesetet és 3491 új megbetegedést regisztráltak.

Kína után Olaszországot sújtja leginkább a koronavírus-járvány. Az olaszok eddig több mint 74 ezer fertőzöttet és mintegy 7500 áldozatot regisztráltak. A gyógyultak száma a 9400 felé közelít. A jelenlegi több mint 57 ezer betegből majdnem 27 ezren vannak kórházban, közülük 3489-en intenzív osztályon fekszenek.

koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus halálesetek, koronavírus áldozatok, koronavírus hírek
koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus halálesetek, koronavírus áldozatok, koronavírus hírek

Több vezető és orvos is megfertőződött

Az adatokról egy hónapja először nem a polgári védelmet vezető Angelo Borrelli tájékoztatott, ugyanis koronavírus-fertőzésre utaló tünetek jelentkeztek nála. Közben kórházba szállították a polgári védelem volt vezetőjét, Guido Bertolasót, aki a milánói vásártéren épülő járványkórház megvalósítását irányította. Emellett a koronavírus-járvány kezdete óta 31 olasz orvos veszítette életét - többségük házi orvos volt, de szerepelt köztük fogorvos is.

Közös küzdelem

Magyarországra még több száz tonnányi eszköz érkezik Kínából, amely segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést. Olvassa el a részleteket!

Olaszországba újabb, immáron a harmadik kínai orvoscsoport is megérkezett, nyolc tonna orvosi felszereléssel, több mint 300 ezer szájmaszkkal és 30 lélegeztetőgéppel. Az északolasz kórházakban már több mint ötven kubai szakember és egy száznegyven fős orosz orvoscsapat is segítséget nyújt a koronavírus elleni küzdelemben.

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a koronavírus - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: