Koronavírus: 24 ezer áldozat világszerte

A koronavírus-járvány egyre nagyobb méreteket ölt világszerte. Kína újra veszélybe kerülhet, az olaszoknál és az amerikaiaknál pedig egyre durvább a helyzet. Mutatjuk a legfrissebb adatokat.

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint a tavaly év vége óta terjedő kór már több mint 532 ezer embert fertőzött meg, az áldozatok száma pedig meghaladta a 24 ezret. Ezidáig csaknem 123 ezren gyógyultak ki a koronavírus-fertőzésből. A vírusfertőzést már 176 országban és területen mutatták ki. Fontos azonban kiemelni, hogy a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, egyes országokban ugyanis többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.

Kína újra veszélybe kerülhet

Koronavírus: élelmiszerek is fertőzhetnek - olvassa el a részleteket!

A koronavírus-járvány a kiindulópontnak számító Kínát érintette eddig a legnagyobb mértékben. Az országban csaknem 82 ezer fertőzöttet regisztráltak, a halálesetek száma pedig a 3300-hoz közelít. Több mint 74 ezren azonban már meggyógyultak. Kínában már február végén lecsillapodott a járvány, de az ország most egy második hullámtól tart. Péntekre virradóra ugyanis 55 új fertőzöttet regisztráltak, közülük 54-en külföldről érkeztek. Ezért Peking bejelentette, hogy átmenetileg lezárja határait a külföldről érkezők előtt, hogy megakadályozzák a vírus behozatalát. A rendelkezés nem vonatkozik a diplomáciai testületekre, a gazdasági, kereskedelmi, tudományos vagy technológiai tevékenység céljából Kínába utazni kívánó külföldiek pedig kérhetnek vízumot.

koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus hírek, koronavírus Kína, koronavírus Olaszország, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Németország, koronavírus Franciaország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Irán
Szájmaszkot viselő pár sétál a Hupej tartománybeli, újból megnyitott Jiangtan Parkban.Fotó: Getty Images

Nagy a baj az olaszoknál és az amerikaiaknál

Olaszországból már több mint 80 ezer regisztrált koronavírus-fertőzöttet jelentettek. A halottak száma meghaladta a 8200-at, a gyógyultaké pedig a 10 ezret. Szakértők nem zárták ki, hogy elérkezett a "tetőzés", amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezekben a napokban várt. A WHO főigazgató-helyettese, Ranieri Guerra azonban hangsúlyozta, hogy a számok alakulásától függetlenül, az olaszoknak továbbra is szigorúan be kell tartani az óvintézkedéseket.

Most már az Egyesült Államokban van a legtöbb koronavírusos beteg világszerte. A friss adatok szerint az amerikaiak csaknem 86 ezer fertőzöttet, 1296 halottat és mindössze 753 gyógyult beteget tartanak nyilván. A helyzet súlyosbodása ellenére a héten Donald Trump elnök a szigorítások enyhítését, valamint a munkába való visszatérést szorgalmazta. Mint mondta, tervei szerint az Egyesült Államokban már április közepén ismét a régi kerékvágásban zajlik majd az élet.

Máshol is nagy a gond

Spanyolországban már csaknem 58 ezer koronavírus-fertőzöttet és 4365 áldozatot tartanak számon. Az egészségügyi és szociális intézményekben továbbra is gondot jelent a védőfelszerelések nagy mennyiségű utánpótlása, Madrid ezért a NATO segítségét kérte. Németország majdnem 44 ezer beteget és 267 áldozatot jelentett, Franciaország pedig mintegy 29600 megbetegedésről és 1698 halálesetről számolt be eddig. Az Egyesült Királyságban 580-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, a regisztrált fertőzötteké pedig a 12 ezerhez közelít. Iránban több mint 29 ezer betegről és 2234 áldozatról tudnak.

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a koronavírus - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: