Kettős tüdőátültetés mentette meg a koronavíruson átesett nőt

Kettős tüdőátültetést végeztek Detroitban egy amerikai nőn néhány héttel az után, hogy átesett az új koronavírus okozta COVID-19-en és gyermeket szült.

Ezért veszélyesebb, ha a koronavírus okoz tüdőgyulladást - olvassa el a témában írt cikkünket ide kattintva !

Az esetet két hónappal az átültetés után, szerdán ismertette a Henry Ford Egészségügyi Rendszer orvoscsoportja, akik bemutatták a Detroit egyik külvárosában élő tanárnő négy hónapos kislányát is. Jackie Dennis 36 hetes várandós volt, amikor november 20-án megjelent a sürgősségi osztályon köhögés, fejfájás és légzési nehézség tüneteivel. Koronavírustesztje pozitív lett, a nőt felvették a kórházba.

Átültetés nélkül nem maradt volna életben

Egy héttel később döntöttek orvosai a szülés megindításáról, és megszületett kislánya, Mia. Dennisnél azonban tüdőgyulladás lépett fel, lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Később egy másik speciális lélegeztetőgépre tették át, de tüdejének állapota nem javult. A kettős tüdőátültetést január 16-án végezték az orvosok. "Tüdejét teljesen szétroncsolta a gyulladás, átültetés nélkül nem maradt volna életben. Állapota valószínűleg ugyanolyan súlyos volt, mint minden szervátültetésre várónak" - nyilatkozta Lisa Allenspach, a Henry Ford tüdőátütetés-program orvosigazgatója.

Az orvos elmondta, hogy a COVID-19 szövődményei miatti tüdőátültetések száma alacsony az Egyesült Államokban. "Azt várjuk, hogy a Jackie Dennis képes lesz visszatérni a munkába, és tenni, amit csak akar. A hosszú távú túlélés esélye valóban nagyon-nagyon lehetséges és valószínű" - tette hozzá Allenspach.

Kiderült, kik fertőződnek újra leggyakrabban koronavírussal - a részleteket korábbi cikkünkben olvashatja el.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: