Károsabbak az autók, mint hitték

A Német Környezetvédelmi Segélyszervezet szerint az autók károsanyag-kibocsátása 39 százalékkal magasabb lehet, mint amit a gyártók bevallanak.

A légszennyezettség problémájáról tartott kerekasztal-beszélgetést Budapesten a Levegő Munkacsoport (LMCS), a Német Környezetvédelmi Segélyszervezet (DUH) és a brüsszeli székhelyű Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség. A felszólalók szerint a közlekedési légszennyezés csökkentésénél is fontosabb feladat lenne, hogy a gyártók pontosabb kibocsátási adatokat közöljenek. Isabelle Merkle, a DUH munkatársa szerint az autók szennyezőanyag-kibocsátása ma átlagosan 39 százalékkal magasabb a bevallottnál - írja a Népszava.

A légszennyezés elleni harc tette tönkre a levegőt Mintegy 40 százalékkal csökkent Kínában a levegőben lévő szálló por (PM2,5) koncentrációja azóta, hogy a kínai kormány 2013-ban szigorú intézkedéseket rendelt el. A drámai mértékű csökkenés ugyanakkor súlyos ózonszennyezést idézett elő. Kattintson a részletekért!

Kozmetikázzák a gyártók az adatokat

Míg a különböző nagy ágazatok (például az energiaipar vagy az otthonok) szennyezése 1990 óta csökkent, addig a közlekedésé ötödével nőtt - hívták fel a figyelmet a szakemberek. Egy újonnan bevezetett mérési módszer, a WLTP közel 60 százalékos növekedést mutat. Ám ez elsősorban nem a kibocsátás emelkedésének, hanem a valósághoz közelítő, a jövőben még tovább pontosítható mérésnek tudható be. A gyártók a laboratóriumi mérések során több apró trükkel, például a guminyomás ideális beállításával, vagy a klíma kiiktatásával kozmetikázzák az adatokat.

Sokkal komolyabb szennyezők az autók, mint azt a gyártók állítják? Fotó: iStock
Sokkal komolyabb szennyezők az autók, mint azt a gyártók állítják? Fotó: iStock

Axel Friedrich, a Német Környezetvédelmi Hivatal közlekedési főosztályának volt vezetője szerint az autók teljesítménye még mindig folyamatosan növekszik, holott átlagos használat mellett erre már régóta nem lenne szükség. Ráadásul elsősorban a kelet-európai fuvarozóknál jellemző a szűrők illegális kiiktatása, hogy ezzel is csökkentsék a fogyasztás mértékét. Ez ellen gyakoribb közúti ellenőrzésekkel és szigorúbb szankcionálással lehetne fellépni - vélekedik a szakember.

Egy EU-s döntés szerint 2025-től 15, 2030-tól pedig 37,5 százalékkal kell mérsékelni a 2021-től érvényes szén-dioxid-kibocsátást. Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete ügyvezető elnöke szerint ehhez 2025-re a gépjárművek harmadát, 2030-ra pedig kétharmadát tölthető hibridre vagy elektromosra kellene cserélni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: