Hova fordulhat panaszaival a beteg?

Országos betegtájékoztató kampány keretében hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy egyes egészségügyi panaszaikkal hova fordulhatnak segítségért.

Több száz betöltetlen háziorvosi praxis van ma Magyarországon - részletek itt.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) közös, "Válasszon okosan!" elnevezésű kampánya plakátokon és szórólapokon elhelyezett rajzok és ábrák segítségével orientálja a betegeket abban, hogy milyen esetekben kérhetik gyógyszerész segítségét, mi a háziorvos feladata, mikor ajánlott a háziorvosi ügyeletet és mely esetekben kell mentőt hívni.

Egyes egészségügyi kérdésekben a gyógyszerészektől is kérhetünk segítséget
Egyes egészségügyi kérdésekben a gyógyszerészektől is kérhetünk segítséget

Éger István, a MOK elnöke elmondta, a plakátkampány ugyan nem pótolja a kamara által évek óta szorgalmazott egészségtan-oktatást, de abból egy pici szeletet kiragadva szeretnének segíteni a lakosságnak és ezáltal az ellátó intézményeknek. A nagyobb méretű plakátokat rendelőkben, kórházakban fogják kirakni, a szórólapokhoz a gyógyszertárakban lehet majd hozzájutni. Utóbbiakat olyan helyekre is szeretnék eljuttatni, ahol egyéb ügyintézés miatt kell az embereknek várakozniuk.


A két szervezet közös sajtótájékoztatóján Hankó Zoltán, a gyógyszerészi kamara elnöke arról beszélt, hogy a gyógyszerészek is megfelelő kompetenciákkal vesznek részt az ellátásban, segítenek az öngyógyszerezésben, tanácsadásban, és zt remélik, hogy a kampány segítséget fog nyújtani a lakosságnak. A plakátok és szórólapok elkészítését a két kamara közösen finanszírozza.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+24, +29 °C
Minimum:
+18, +23 °C

Hazánkban hétfon délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de időnként napsütéses időszakok is előfordulhatnak.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag