Gyanúsan sok végtaghiányos gyerek születik

Gyanúsan sok végtaghiányos gyerek születik az ország egyes részein. A környezetvédők mezőgazdasági vegyszerekre gyanakodnak.

Az utóbbi időben szokatlanul sok gyermek született kéz, alkar vagy kar nélkül Franciaország egyes vidékein - írja a hvg.hu. A hatóságok szerint 15 év alatt 25 végtaghiányos gyermek született, és az esetek néhány jól körülhatárolható vidékre koncentrálódnak.

Környezetvédők mezőgazdasági vegyszerekre gyanakodnak
Mezőgazdasági vegyszerekre gyanakodnak

A legtöbb esetet a nyugat-franciaországi Bretagne-ban és Loire-Atlantique megyében, továbbá a kelet-franciaországi Ain megyében regisztrálták, de a hatóságok szerint a nyilvántartás hiányos, így az ilyen születési hibával világra jött gyerekek száma magasabb lehet.

Veleszületett rendellenességek tünetei és kezelése - részletekért kattintson!

A francia egészségügyi hatóságok vizsgálatot indítottak, amelynek eredménye három hónap múlva várható. Bár az eddigi tesztek semmilyen eredményt nem hoztak, Agnes Buzyn egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy egyetlen nyomot sem hagynak kivizsgálatlanul, és semmit sem fognak elhallgatni.

Egyes környezetvédők mezőgazdasági vegyszerekre gyanakodnak: úgy vélik, ezek okozhatták a születési hibákat, mivel az esetek mind vidékies területeken fordultak elő. Az 1950-60-as években világszerte 12 ezer gyerek jött világra végtaghibával, mivel édesanyjuk thalimodid hatóanyagú altatót szedett terhessége alatt. Az ügy nyomán Franciaországban létrehozták a születési rendellenességeket figyelő ügynökséget (Remera): ennek egyik munkatársa figyelt fel a végtaghiányos újszülöttek átlagosnál magasabb számára az érintett térségekben.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)