Felrobbant a nő telefonja, megégett a fejbőre

Nem mindennapi esetről számolt be egy brit nő a közösségi oldalán. Azt állítja, hogy éjjel felrobbant a mobiltelefonja, emiatt pedig súlyosan megsérült. A gyártó szerint a robbanás nem a készülék belsejében történhetett.

Egy 23 éves brit nőt másodfokú égési sérülésekkel szállítottak kórházba, miután felrobbant az okostelefonja, és tűz ütött ki a szobájában – írta a Daily Mail a nő posztja alapján.

Kyomi Kershaw hajnali öt óra környékén füstöt érzett a szobájában, majd amikor kinyitotta a szemét, észrevette, hogy ég az éjjeli szekrénye, a takarója és a párnája. A lány eközben már szörnyű fájdalmat is érzett, és azt vette észre, hogy a haja is lángol.

Azonnal megpróbálta eloltani a tüzet a kezével, segítségért kiáltott élettársának, aki rögtön ott termett, majd hívta a tűzoltókat. A párnak végül sikerült megfékeznie a lángokat, de a lánynak súlyosan megégett a keze és a fejbőre.

Felrobbant a telefon - vagy mégsem?

Kyomi és párja közben a tűz keletkezésének okát is megfejtették – a lángokat a lány okostelefonja, egy két héttel korábban újonnan vásárolt Samsung Galaxy S22 Ultra okozta. A készülék, amely éjszakára az éjjeli szekrényre volt téve, ismeretlen oknál fogva felrobbant, az olvadó alkatrészektől pedig szép lassan minden lángra kapott.

Rémálmát a nő a Facebookon osztotta meg a nyilvánossággal, később pedig a Samsung elektronikai céggel is felvette a kapcsolatot. Elküldte a készülékét a Samsungnak, és belső vizsgálatot kért az ügyben. Utóbbit a cég elutasította, és azt közölték: megvizsgálták a készüléket, és arra jutottak, hogy a bejelentett kárt külső hőforrás és nem maga a készülék okozta.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)