Facebookon keresi áldozatait az álgyógyító

A Facebookon hirdeti magát "Lélekszaki", és azt állítja, hogy a Messengeren keresztül bárkit kigyógyít mindenféle lelki és egyéb betegségből, a rákból is.

Az index.hu írt átfogó cikket arról a férfiról, aki a Facebookon igér csodás gyógyulást az őt megkereső betegeknek. Az interneten keresztüli gyógyításért természetesen pénzt is kér, méghozzá sokat - az összeg megállapításához ráadásul vagyonnyilatkozatot követel áldozataitól.

A gyógyításért pénzt is kér
A gyógyításért pénzt is kér. Fotó: iStock

A magát Lélekszakinak nevező férfi először maga kereste meg a lapot, és segítséget kért, hogy újabb fizető betegeket találhasson. Az Indexnek írt leveleiben ráadásul olyan részleteket adott írásba, amelyek jogi szakértő szerint kuruzslásra, sőt törvénytelen orvosi kísérletre és egy sor más törvénysértésre utalnak. De a lap azt is kiderítette, hogy Lélekszaki egy volt szcientológus, aki maszeknak állt, és saját szakállára próbálja pénzzé tenni az egyházban tanultakat. Egyébként a férfi saját bevallása szerint sosem járt egyetemre, építőipari segédmunkás.

Bárki elhiheti, hogy a Föld lapos Kutatások szerint mi, magyarok kifejezetten fogékonyak vagyunk a konteókra. De vajon miért kényelmesebb azt gondolni, hogy chemtraillel mérgeznek bennünket az égből, mint elfogadni a kondenzcsíkok létrejöttének nem túl bonyolult fizikáját? Szakértőket kérdeztünk.

Az Index újságírója egy hamis profil segítségével, magát pánikbetegnek kiadva is megkereste a férfit, ám a Lélekszaki végül nem pénzt kért cserébe a szakértelméért - azt szerette volna, hogy az újságíró a rabszolgája legyen. A teljes cikket itt olvashatja el.

Oldalak, melyek becsaphatják az olvasókat

Rákgyógyító csodaszerek, globális gazdasági összeesküvésnek engedelmeskedő orvosok és számos olyan rémhír, amely igyekszik felhívni az olvasók figyelmét valamilyen vészesen közelgő katasztrófára - az urbanlegends.hu listája csokorba gyűjti a megtévesztő magyar híroldalakat. További részletekért kattintson!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)