Érdemes mielőbb megújítani az okmányokat

Több mint egymillió okmány jár le június végén, sokan pedig szeretik az utolsó pillanatra hagyni a meghosszabbítását. Az ügyintézési idő így jócskán megnövekedhet.

Hogyha el akarjuk kerülni a hosszas sorban állást, érdemes már most megújítani a veszélyhelyzet után lejáró okmányokat - hívja fel a figyelmet a Telex. A határidő június végén jár le, sokan megrohamozhatják a kormányablakokat.

Sokan az utolsó pillanatig várnak a megújítással

A lap emlékeztetett: a koronavírus-járvány alatt a kormány több dologra is moratóriumot vezetett be, így az okmányok érvényességének idejét is kitolta. Ez azt jelentette, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt okmányok a kormány döntése alapján továbbra is érvényesek maradtak. Ez idén június 30-a után megszűnik, így addigra meg kell hosszabbítani az időközben lejárt okmányokat.

Nem érdemes az utolsó pillanatig várni az okmányok megújításával. Fotó: getty Images
Nem érdemes az utolsó pillanatig várni az okmányok megújításával. Fotó: getty Images

Személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél és diákigazolvány megújítása is szükséges lehet ettől az időszaktól. Az RTL Híradójának tájékoztatója szerint összesen több mint egymillió okmány jár le június végével, nagyjából 680 ezer személyi igazolvány és 400 ezer jogosítvány fogja érvényességét veszteni. Várhatóan sokan az utolsó hetekben próbálják majd elintézni a lejáró okmányaik meghosszabbítását, így az ügyintézési idő jócskán megnövekedhet - hívták fel a figyelmet.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció