Csendháborítóhoz riasztották, életet mentett a rendőr

Csendháborítás miatt hívták ki a rendőrséget Bácsalmáson, az egyenruhásoknak azonban a helyszínre érve egy eszméletlen férfin kellett először segíteniük.

Még szeptember 20-án, a kora reggeli órákban érkezett a bejelentés a csendháborításról. Mint azt a Zsaru Magazin írja, a helyszínre Fekete Márk főtörzsőrmester, a Bácsalmási Rendőrőrs körzeti megbízottja vonult ki egy járőrtársával és egy rendőrtanulóval. Éppen elkezdtek intézkedni, amikor egy férfi rohant oda hozzájuk. „Elnézést, de ott fekszik a földön egy férfi, meghalt” – mondta.

Fekete azonnal az eszméletlen férfihez sietett, aki egy közeli dohánybolt ablakpárkánya előtt feküdt a földön. Mellette egy másik férfi ült, aki éppen a telefonján beszélt valakivel. Mint kiderült, a bajbajutott munkatársa volt: együtt vártak a fuvarra, amely elvitte volna őket a munkahelyükre. Ekkor azonban a férfi asztmás rohamot kapott, és hiába használta az inhalátorát, mégis előredőlt, majd eszméletét vesztve elterült.

„Ellenőriztem az öntudatlan férfi életfunkcióit, de nem volt pulzusa. Először oldalra fordítottam, hogy ha van valami a szájában, akkor az kijöjjön, majd elkezdtem a mellkaskompressziót” – fogalmazott a Zsaru Magazinnak Fekete. Hozzátette, a mentősök pár percen belül megérkeztek, majd átvették az újraélesztést. Fél órán át küzdöttek az életéért, mire visszaállt a keringése. Ezután kórházba szállították.

A cikk szerint Fekete Márk rendőri szolgálatán túl gépkocsivezetőként is dolgozik az orvosi ügyeleti ellátásban. Emellett azért sem érte váratlanul a helyzet, mert nem ez volt az első eset, amikor újra kellett élesztenie valakit.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +3 °C
Minimum: -3 °C

Döntően borult lesz az ég. Az egyre erősödő csapadékzóna napközben északkelet felé halad tovább, amiből döntően eső, a főváros térségében és az északkeleti harmadban havazás valószínű. Az Északi-középhegység és a Dunakanyar térségében vastag hótakaró is kialakulhat. A halmazállapot-váltás határa a nap során fokozatosan tolódik észak felé, így egyre több helyen fagyott esőre, ónos esőre, majd esőre válthat a csapadék. Legtovább az északi határnál tarthat ki a havazás. A délies szél estig csak kevés helyen élénkül meg, majd délkeleten már megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7, de a főváros térségében és az északkeleti harmadban csupán -2 és +1 fok között alakul. A frontérzékenyek napját kettős fronthatás nehezítheti meg.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra