Beperelte Magyarországot a Pfizer és a BioNTech

3 millió, ki nem fizetett vakcina miatt pert indított Magyarország ellen a Pfizer és a BioNTech.

A Politico által megszerzett bírósági dokumentumok szerint a Pfizer és a BioNTech pert indított a magyar kormány ellen idén januárban. Ezt a Pfizer is megerősítette a lapnak.

pfizer biontech vakcina per
Fotó: Getty Images

A dokumentumból kiderül, hogy a pert 3 millió ki nem fizetett BioNTech/Pfizer vakcina miatt indították, mintegy 60 millió euró értékben. Magyarország 2022 novemberében az ukrajnai konfliktusra hivatkozva értesítette a Pfizert, hogy nem szándékozik fizetni a már megrendelt vakcinákért a gyógyszergyártónak.

Az első tárgyalás márciusban volt, akkor a bíróság elutasította a Pfizer azon kérelmét, hogy gyorsított eljárásban tárgyalják az ügyet, amely azóta nem haladt előre.

Hasonló pert indított a gyógyszergyártó Lengyelország ellen is, 60 millió adag megrendelt, de ki nem fizetett vakcina miatt.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként az északi területeken fordulhat elő helyenként gyenge eső. Néhol előbukkanhat a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.