Az üdítő hűtéséért is fizetni kell

Szokatlan módon építi be az áraiba a rezsiemelést néhány üzlet: egy bolt az üdítők hűtéséért is felárat számolna fel.

„Kedves vásárlóink! Minden hűtött üdítő, illetve sör esetén +10 forintot számítunk fel darabonként. Megértésüket köszönjük!” – olvasható az egyik magyarországi üzlet hűtőjére kiragasztott papíron. Az rtl.hu cikke szerint valószínűleg a hűtő áramfogyasztásának árát próbálja a bolt tulajdonosa ilyen módon megkeresni.

bolt, vásárlás
Egy üzletben már a hűtött termékekért is felárat számítanak fel. Fotó: Getty Images

A cikk szerint az augusztus elsejei rezsiemelés sokak számára járhat kellemetlen következményekkel, de a szolgáltatók extra terheit is nagy eséllyel a fogyasztók fogják megfizetni. Nem segít az se, hogy az idei nyár kimondottan forró és száraz, a meleg nyári napok száma pedig évek óta növekszik.

Az óraállások bejelentése is akadozik

Augusztus elsejétől az áramért kétszeres, a gázért pedig csaknem hétszeres árat kell fizetni azoknak, akik átlépik a kormány által kalkulált, átlagos fogyasztási mennyiséget. A változások miatt az átalánydíjas fogyasztók közül is sokan rögzíteni akarták az aktuális mérőóra-állásukat, de csak keveseknek sikerült. Az online rendszer ugyanis sokak tapasztalata szerint összeomlott a terheléstől, de telefonon sem lehet elérni a szolgáltatót. 

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)