Teljesíthetünk-e egy Grönland expedíciót a nulláról? Vámos Nóra szerint igen

Egy nem szokványos sorsmese. Vámos Nóra háromgyerekes édesanyaként egyik napról a másikra eldöntötte, hogy meghódítja a jeges Grönland szigetét. A 600 kilométeres expedíciót vegyes párosban teljesítette Rakonczay Gáborral. Megpróbáltatásaikról és örömeikről mesél.

Az egész úgy kezdődött, hogy Nóra közösségi oldalára készített interjút Gáborral. Az élmények, amelyekről az extrém sportoló mesélt annyira elvarázsolták, hogy úgy döntött, csatlakozik a következő expedícióhoz. Egyszerűnek tűnik, de a cél 600 kilométer megtétele, 30 nap alatt, átlagosan mínusz húszfokos hőmérsékleten gyalogolva és egy szánon húzva a felszerelést.

A fotóművész szeme és a küzdő nő lelke esszenciává sűrítette az átélteket. Ma már motivációs előadásokat tart élményeiről.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +35 °C
Minimum: +21 °C

Estig napos idő várható a gomolyfelhők fokozatosan leépülnek, kiderül az ég. Addig elsősorban keleten, délkeleten még kialakulhat néhol zápor, zivatar, de teljesen másutt sem zárható ki. A cellákhoz intenzív csapadékhullás, erős, esetleg viharos széllökés is társulhat. Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Késő estére 21 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra