Koronavírus: sok magyar már a nyaralást tervezi

Április-májusra ugyan még nincs foglalás a Szállás.hu rendszerében, augusztus iránt viszont már van érdeklődés - közölte a szállásfoglaló oldal.

Mint írták, az oldal minden partnere rugalmas feltételeket vezetett be, így például előleg nélkül foglalhatók, és ingyenesen lemondhatók vagy átfoglalhatók a szállások. A szakemberek azonban a koronavírus okozta helyzet miatt azt javasolják, hogy az utazást tervezők főként olyan típusú szálláshelyeket keressenek, ahol elszigetelten, önmagukat ellátva üdülhetnek. Ezek az úgynevezett Robinson típusú szálláshelyek jellemzően a településektől messzebb eső önálló házak, erdei apartmanok.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus utazás, koronavírus nyaralás, koronavírus szállásfoglalás, koronavírus nyár
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus utazás, koronavírus nyaralás, koronavírus szállásfoglalás, koronavírus nyár

Augusztusban talán már utazhatunk

Koronavírus: ezért kell otthon maradni - kattintson a részletekért!

A jelenlegi koronavírus-helyzetben a szállásfoglaló oldal is az otthonmaradást támogatja, az augusztus és az őszi időszak viszont már kedvező lehet az utazók számára - mondta Szigetvári József, a Szállás.hu-csoport vezérigazgatója. Úgy véli, a koronavírus-járvány okozta válság után szélesebb vendégkört kell majd kiszolgálniuk a szállásoknak - ebben segíthet az akadálymentességi tanúsítvány megszerzése. A növekvő keresletet azonban valószínűleg kevesebb szállásadó fogja kiszolgálni, mert nem biztos, hogy minden szálláshely újra kinyit majd. A kínálatban maradó szálláshelyeknek viszont lépést kell tartani a vendégek igényeivel - mondta.

Gondolnak a fogyatékossággal élőkre is

Március végétől a korábbi önbevallásos alapon működő "akadálymentes" szűrőt egy európai tanúsító védjegy és egy részletes akadálymentességről szóló szűrőrendszer váltotta fel. Tavaly az oldalon leadott keresések szerint 25 ezer vendég használta az akadálymentes szűrőt, ami nagyságrendileg 1,4 milliárd forint értékű foglalást hozott - mondta a vezérigazgató.

Az új fejlesztéssel a felhasználók a kerekesszékeseknek, a vakoknak, a gyengénlátóknak, a siketeknek, a nagyothallóknak, a kognitív zavarral élőknek és a segítő kutyával érkezőknek ajánlott szálláshelyekre is szűrhetnek.

Gyerekei lombházába költözött egy amerikai orvos, hogy megvédje családját a koronavírustól - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: