Koronavírus: rosszul járt a ferihegyi repülőtér

Elvesztette utasforgalma 99,3 százalékát a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ugyanis a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a légiközlekedés.

Korábban a fel- és leszállások száma átlagosan 320 volt naponta. Ez most mindössze 35, és ezek közül csak néhány járat szállít utasokat. A koronavírus okozta helyzet miatt jelenleg a kiszolgált gépek többsége áruszállító járatot teljesít - derül ki a ferihegyi repülőtér üzemeltetőjének közleményéből.

koronavírus, koronavírus repülés, koronavírus repülőtér, koronavírus Budapest, koronavírus Budapest Airport, koronavírus légi forgalom
koronavírus, koronavírus repülés, koronavírus repülőtér, koronavírus Budapest, koronavírus Budapest Airport, koronavírus légi forgalom

Fekete tavasz

A koronavírus-járvány miatt az utóbbi időben jelentősen lecsökkent a repülőgép-forgalom. Ez a változás azonban az időjárás-előrejelzésekre is hatással van. A részletekért kattintson ide!

Tavaly áprilisban átlagosan 44 ezer utast kezeltek minden nap, most viszont mindössze 275-öt. Tavaly csak a húsvéti időszakban 1311 fel- és leszálló gép közlekedett, amelyek összesen 190 ezer utast szállítottak. Ezzel szemben az idei ünnepek alatt csak 1283 utas fordult meg a repülőtéren - ez egyértelműen a koronavírus-járvány hatása. "Ez a tavasz fekete tavaszként vonul majd be a repülés történelmébe" - véli a cég.

A Budapest Airport tájékoztatott arról is, hogy befejeződött az 1-es futópálya és a hozzá kapcsolódó műszaki előtér felújítása és karbantartása, és már tervezik a 2-es futópálya felújítási munkáit is. Emellett a repülőtér üzemeltetője - a koronavírus miatt forgalommentes időszakot kihasználva - most végzi el a gurulóutak, illetve egyes repülőgép-állóhelyek karbantartását. Megújul továbbá a 2A terminál légi oldali buszos kapuinak várakozó területe is.

Az összes légitársaság bajban van

Az európai légiforgalmi áramlásszervező Eurocontrol adatai szerint a légi járatok száma mintegy 90 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A koronavírus-járvány miatt a legtöbb cég legalább 90 százalékkal csökkentette járatait, néhány légitársaság viszont teljesen leállt.

Egy különleges szemüveggel nagy tömegeknél is lehet mérni a testhőmérsékletet, ráadásul távolról, így elkerülhető a koronavírus-fertőzés - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció