Jóval drágábban strandolhatunk idén a Balatonon

Számos fizetős balatoni strandon emelnek a belépőjegyek árán, van, ahol 25 százalékkal többet kell majd fizetni.

A hét második felében beköszönt az igazi nyár, így az idő már alkalmas lehet a strandolásra. Ennek apropóján a Pénzcentrum megnézte, hogy alakulnak a strandbelépők árai az idei szezonban a Balaton környékén. Mint arra a lap rámutatott: mivel az utóbbi 2 évben a járványügyi veszélyhelyzet miatt az önkormányzatok és a fenntartók nem emelhettek az árakon, több helyről jelezték, hogy idén már nem tologathatják ezt tovább.

Jóval drágábban strandolhatunk idén a Balatonon. Fotó: Getty Images
Jóval drágábban strandolhatunk idén a Balatonon. Fotó: Getty Images

Siófokon például mindhárom strandot (Nagystrand, Újhelyi, Sóstó) május 15-én tervezik megnyitni, június 3-ától pedig a Nagystrand és Sóstó strand is fizetős lesz. Ugyanakkor június 30-ig még a tavalyi árakon lehet használni a strandokat, és július 1. napjától lép életbe az új, emelt díjszabás. Új, fizetős strandot nem alakítanak ki, Siófok szabadstrandjai továbbra is mindenki számára, belépőjegy váltása nélkül vehetők igénybe.

Balatonakali 25 százalékos emelésre készül

Balatonakalin, a Mandulavirág strandon június 17-én az előző évi, jelen pillanatban előszezoni árakon nyitnak. Amennyiben a jogszabályi háttér lehetővé teszi, július 1-től készülnek átlagosan 25 százalékos áremelésre. Balatonalmádi négy strandján az árak május 28. és június 30. között változatlanok maradnak, majd a veszélyhelyzet feloldását követően, július 1-től módosulnak. Június 30-ig 1000 Ft/fő, július 1. után pedig 1500Ft/fő áron válthatnak jegyet a vendégek.

Révfülöpön a Szigeti strandon és a Császtai strandon is 500 forint volt a belépő tavaly. A tervek szerint július elsejétől kerülne sor jegyáremelésre, mivel évek óta azonos áron lehet bejutni – ezt azonban a polgármesteri hivatal részéről nem erősítették meg.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés