Jóval drágábban strandolhatunk idén a Balatonon

Számos fizetős balatoni strandon emelnek a belépőjegyek árán, van, ahol 25 százalékkal többet kell majd fizetni.

A hét második felében beköszönt az igazi nyár, így az idő már alkalmas lehet a strandolásra. Ennek apropóján a Pénzcentrum megnézte, hogy alakulnak a strandbelépők árai az idei szezonban a Balaton környékén. Mint arra a lap rámutatott: mivel az utóbbi 2 évben a járványügyi veszélyhelyzet miatt az önkormányzatok és a fenntartók nem emelhettek az árakon, több helyről jelezték, hogy idén már nem tologathatják ezt tovább.

Jóval drágábban strandolhatunk idén a Balatonon. Fotó: Getty Images
Jóval drágábban strandolhatunk idén a Balatonon. Fotó: Getty Images

Siófokon például mindhárom strandot (Nagystrand, Újhelyi, Sóstó) május 15-én tervezik megnyitni, június 3-ától pedig a Nagystrand és Sóstó strand is fizetős lesz. Ugyanakkor június 30-ig még a tavalyi árakon lehet használni a strandokat, és július 1. napjától lép életbe az új, emelt díjszabás. Új, fizetős strandot nem alakítanak ki, Siófok szabadstrandjai továbbra is mindenki számára, belépőjegy váltása nélkül vehetők igénybe.

Balatonakali 25 százalékos emelésre készül

Balatonakalin, a Mandulavirág strandon június 17-én az előző évi, jelen pillanatban előszezoni árakon nyitnak. Amennyiben a jogszabályi háttér lehetővé teszi, július 1-től készülnek átlagosan 25 százalékos áremelésre. Balatonalmádi négy strandján az árak május 28. és június 30. között változatlanok maradnak, majd a veszélyhelyzet feloldását követően, július 1-től módosulnak. Június 30-ig 1000 Ft/fő, július 1. után pedig 1500Ft/fő áron válthatnak jegyet a vendégek.

Révfülöpön a Szigeti strandon és a Császtai strandon is 500 forint volt a belépő tavaly. A tervek szerint július elsejétől kerülne sor jegyáremelésre, mivel évek óta azonos áron lehet bejutni – ezt azonban a polgármesteri hivatal részéről nem erősítették meg.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső