A nap képe: megtelt a Balaton a hőségben

Az elmúlt napokban rekkenő hőség volt, amit sokan a vízparton, például a Balatonnál próbáltak átvészelni. Egy hidegfrontnak köszönhetően azonban a hét már jelentősen hűvösebb idővel indult.

Szombaton tetőzött a kánikula , az Alföldön 39 fokig kúszott a hőmérő higanyszála. Aki megtehette, vízközelben töltötte a forró órákat, ahol könnyen hűsíthette magát, pihenhetett. Szokás szerint rengetegen voltak a Balatonon, amely idén is a legnépszerűbb belföldi úti célok egyike.

Balaton, nyár, strand, hőség
Egy kislány fürdik a Balatonban a keszthelyi városi strandon 2022. augusztus 5-én. MTI/Varga György

Vasárnapra azonban az érkező hidegfrontnak köszönhetően némiképp csökkent a hőmérséklet, bár csapadékból csak nagyon kis mennyiség esett.

A hétfő esősen, felhősen indult, a nap folyamán pedig további záporokra, zivatarokra lehet számítani, illetve az északi, északkeleti szél is sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 33 fok között alakul. Kedden is hasonló időre készülhetünk, annyi különbséggel, hogy talán kicsivel több napsütésben lesz részünk. Maximum 31 fokig kúszhat majd a hőmérő higanyszála.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: