Vízpazarlás – a száraz WC lehet a megoldás

A Földnek számos pontján okoz hatalmas gondokat a vízhiány, lassan a WC öblítése is pazarlásnak tűnhet. A száraz WC erre nyújthat megoldást.

Kizárni az életünkből nem tudjuk, így betiltani sem fogják, de az átalakítása az emberiség rendkívül sürgető teendője – írja a WC-kről a CNN. A probléma az angol, öblítéses WC-k rendkívüli vízpazarlásával van, ami a világ alapvetően is vízhiánnyal küzdő régióiban egyre nagyobb problémának számít. 

A száraz WC kihagyja az öblítést

A WC-k öblítése mára akkora méreteket öltött, hogy a beltéri vízhasználat egyharmadát teszi ki az Egyesült Államokban – erősítette meg a probléma súlyosságát az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA). Szükség van tehát a változásra, egy forradalmi újítás pedig már most alternatívát nyújthat.

A finn találmány ugyan első ránézésre nem sokban különbözik a hagyományos csészétől, viszont a használatában annál inkább. Nagy előnye, hogy szétválasztja a kis dolgot a nagytól, és távol tartja a kellemetlen szagokat is. Használat után tőzeggel vagy fűrészporral kell lefedni, ami belekerül. Ezt aztán hónapokon át egy nagyobb, légmentesen zárható tárolóban tartják, hogy a benne lévő mikroorganizmusok elpusztuljanak. A fennmaradó, nitrogénben és foszforban gazdag anyag később természetes műtrágyaként használható, így az üvegházhatású gázokat kibocsátó, szintetikus műtrágyák is kiválthatók ezzel.

Íme egy kockázatos hiba, amit sokan elkövetnek a vécén.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +11 °C
Minimum: +5 °C

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Napközben egyre inkább az ország északi, északnyugati felére korlátozódik az eső, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra