Viszlát felfázás! Örökre!

Hamarosan elérhetővé válik egy egyszerű vakcina, mely véd a húgyúti fertőzésektől - köszönhetően a Michigani Egyetem kutatóinak.

A kutatók állatkísérletek segítségével kimutatták, hogy a vakcina stimulálja az immunrendszert, ezáltal megelőzi a fertőzés kialakulását.

Az Escherichia coli nevű baktérium felszínén vastartalmú receptorok vannak, melyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a fertőzés folyamatában. Az egerek orrába adagolt szer a fertőzések elleni első védővonalat alkotó nyálkahártyákban immunválaszt generál. A válasz szintén kialakul a húgyutakat borító nyálkahártyában is.

A kutatók munkájuk során a legújabb módszereket használták fel - kombinálták a bioinformatikai, a genetikai és a proteomikai eredményeket ahhoz, hogy kiderítsék, a baktériumok melyik részét kellene felhasználni a hatásos immunválaszt indukáló vakcinációban.

Dr. Harry L.T. Mobley és munkacsoportja 5379 fehérje közül választotta ki azt a három jelöltet, ami a leghatásosabb lehet az E. coli elleni harcban. Ha az állatkísérleteket követően sikerülne az emberi immunrendszer esetében is hasonló eredményt elérni, ez lehetne a legelső vakcina, amit húgyúti fertőzésekre fejlesztettek ki.

Forrás: Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő