Veszélyek a buszon, vonaton villamoson: milyen kórokozók lesnek ránk?

Holnaptól kapható az újságárusoknál a Nők Lapja Egészség legfrissebb, februári száma, melyből többek között az is kiderül, miért érdemes alaposan kezet mosni, miután igénybe vettük a tömegközlekedési eszközöket.

A lap ezúttal az ÁNTSZ szakembereivel járt utána annak, hogy hol, milyen baktériumok bújnak meg a tömegközlekedési eszközökön, és persze mekkora számban. A szakemberek a jegykezelőtől az ülésig minden fontos és gyakran tapogatott helyről mintát vettek, majd azt laboratóriumi keretek között elemezték, és a cikk ezek alapján próbál rávilágítani a veszélyes pontokra.

Vajon a baktériumok vagy a vírusok veszélyesebbek-e ránk? Kell-e tartanunk a kapaszkodókon megbújó gombáktól? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ a magazinból, de érdemes megvásárolni a lapot azért is, mert bőven szolgál olyan tanácsokkal, melyeket betartva nagy eséllyel elkerülhetők a vírusos fertőzések télvíz idején.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció