Véletlenül az egészséges lábát amputálták az asszonynak

Az osztrák média pénteken arról számolt be, hogy a tiroli Sankt Johann egyik kórházában egy 90 esztendős asszony rossz lábát amputálták.

Az érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciens lábszárát csípőtől lefelé amputálni kellett, ezért június 16-án befeküdt a kórházba a műtétre.

Miután az orvosok észrevették, hogy az egészséges végtagját távolították el, néhány nappal később a megfelelő lábszárat is amputálták. Az innsbrucki ügyészség gondatlan veszélyeztetés vádjával indított vizsgálatot, a műtétet vezető, 25 éves tapasztalattal rendelkező sebészt pedig felfüggesztették állásából.

A kórház közleményében az állt, hogy a hibát emberi mulasztás és a biztonsági szabályok működésének fennakadása okozta, és az intézmény mindent megtesz azért, hogy az incidens minden részletét kiderítsék.

A beszámolók szerint a beteg életet nincs veszélyben, és néhány napon belül elhagyhatja a kórházat. Rokonai arra kérték a kórházat, hogy ne hozzák nyilvánosságra a történteket - számolt be az esetről elsőként tudósító Kleine Zeitung napilap.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső