Van-e különbség a melegek és a heterók között?

A leszbikusok, a melegek és a biszexuálisok gyakrabban dohányoznak, isznak és a pszichológiai rendellenességek is gyakoribbak a körükben, mint a heteroszexuálisok között, ám néhány egyéb egészséggel összefüggő területen ők mutatnak fel jobb eredményeket.

Az Egyesült Államok Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Hivatalának jelentésből kiderül, hogy a Hivatal országos szinten mérte fel a leszbikus, meleg és biszexuális emberekre jellemző egészségügyi vonásokat, miután egy egészséggel kapcsolatos felmérésen most először tették lehetővé, hogy aki akarja, megjelölheti szexuális orientáltságát is.

A felmérésben közel 35 ezer felnőtt vett részt, akik közül 96,6 százalék vallotta magát heteroszexuálisnak, 1,6 százalék melegnek vagy leszbikusnak és 0,7 százalék biszexuálisnak. A maradék 1,1 százalék nem nyilatkozott erről a kérdésről.

Az eredmények azt mutatták, hogy a melegek, biszexuálisok közül magasabb arányban kerültek ki olyanok is, akik az elmúlt 30 napban súlyos pszichológiai zavarral küzdöttek, köztük ez az arány 11 százalék volt szemben a heteroszexuálisok 3,9 százalékával.

Milyen a melegek egészségi állapota? (Fotó: Europress)

A kutatók az egyének fizikai aktivitásában, valamint abban, hogy mennyire érzik magukat egészségesnek nem találtak különbséget a szexuális orientáció tekintetében, ugyanakkor a nők körében a heteroszexuálisok közül magasabb arányban kerültek ki azok, akik tökéletes egészségi állapotban érzeték magukat, mint a leszbikusok közül.

Kari Greene, az Oregon Egészségügyi Szervezet kutatója úgy véli, nehéz pontos magyarázatot találni a fenti különbségekre, de az biztos, hogy az okok között szerepel a kirekesztettség érzése, valamint az, hogy az átlagtól eltérő szexuális orientációjú emberek nehezebben veszik rá magukat különféle orvosi vizsgálatokra, mivel gyakran tapasztalják, hogy nem kezelik őket egyenrangúan a társadalom többi tagjával.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)