Valósággá válhat az emberek hibernálása?

Senkinek nem kívánjuk azt a rémálmot, amin egy svéd autós, Peter Skyllberg ment keresztül, aki két hónapot töltött kocsijában, a hó fogságában. A múlt decemberben elakadt autóst most szabadították ki autójából, és mindenki legnagyobb meglepetésére, bár alig tudott mozogni és beszélni, életben volt.

A szerencsés autóst valószínűleg pont a -30 C°-os hideg, és a kocsi utasterében kialakuló alacsony oxigénkoncentráció mentette meg a haláltól. Éhezett ugyan, de folyadékot olvasztott hó formájában magához tudott venni, márpedig a tudósok szerint az emberi szervezet kibír egy hónapnyi éhezést, ha vízhez jut közben. Szervei sorban kikapcsolták magukat, de agya védve maradt, így nem szenvedett maradandó agyi károsodást.

Bármennyire meglepte a tudósokat, úgy tűnik, a körülmények egyfajta hibernációs válaszreakciót váltottak ki szervezetéből, pedig a tudomány mai állása szerint az emberek és más főemlősök teste nem képes ilyesmire.

Nemcsak a svéd autós járt így: világszerte több olyan esetről is beszámoltak, amikor egy ember valamilyen okból kint rekedt a hidegben, és nem fagyott halálra, hanem felmelegítése után újra tudták éleszteni.

Az orvosok számára ezek az esetek lehetőséget rejtenek arra, hogy bizonyos betegségeket, például szívrohamot, agyvérzést, egyes daganattípusokat kezelni, sőt gyógyítani tudjanak a hidegterápia alkalmazásával.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: