Telediagnosztika: ez már a jelen?

Mi lenne, ha nem kellene bemenni a rendelőbe és ott várakozni? A technológia segítségével gördülékenyebbé lehet-e tenni az orvos-beteg kapcsolatot? A válasz már létezik!

A technológiai újítások mára már mindennapi életünk részévé váltak. A hazai népesség több, mint harmada használ okostelefont, az új telefonos előfizetések szinte kizárólag mobilnetes szolgáltatással köttetnek. A high-tech forradalom folytatódik tovább, mi emberek pedig igyekszünk igényeinkhez szabni a lehetőségeket.

Ma már számos olyan egészségügyi tanácsadó applikáció elérhető, egy ilyen az a fejlesztés, amely személyre szabottan, az összes egészségügyi adatunk alapján tervez majd számunkra gyógyszerelést, étrendet, edzéstervet. Kattintson! Nemzetközi trend a telediagnosztikai és telekonzultációs eszközök egyre szélesebb körű használata. Ez a rendszer az orvos-orvos, illetve az orvos-beteg közötti kommunikációt könnyíti meg. Az orvos-beteg kommunikáció eddig leginkább személyesen, kórházakban, rendelőintézetekben zajlott, azonban nyugatabbra egyre szélesebb körben elterjedtek azon telekonzultációs alkalmazások, melyekben a betegek kérdéseket tehetnek fel az orvosok számára, napi, személyre szabott tanácsokat kaphatnak életvitelükhöz, illetve videós konzultációra is lehetőségük van.

Okostelefonok segítségével már diagnosztizálni is lehet?

A fent felsorolt eszközök számos előnnyel rendelkeznek, de komolyabb esetekben nem lehet velük teljes diagnózist felállítani. Meghatározhatják viszont, hogy a betegnek milyen orvosi ellátásra van szüksége, illetve rengeteg időt és fáradságot kímélhetnek meg a pácienseknek.

Ezután már csak egy lépés, hogy az egészségtudatosság érdekében összehangolják telefonos alkalmazásaikat a telediagnosztikai rendszerekkel, melyek már most is millióknak segítenek egészségesebben élni. Így lesz a technológia egészségünk megőrzésének egyik meghatározó tényezője.

Ön mennyire állítja egészsége szolgálatába a technológiát? Töltse ki a kérdőívet, és megtudja .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)