Súlyos fájdalmak is kezelhetők mágnessel

Elektromágneses impulzusokkal jelentősen csökkenthető térd-osteoarthritises betegekben a fájdalom és a gyulladás - állítják a Henry Ford Kórház kutatói.

A 34 beteg részvételével zajló kettősvak, randomizált vizsgálatban elemes egységet alkalmaztak, mely alacsony intenzitású, pulzáló elektromágneses jelet sugárzott. A fájdalom már az első napon több mint 40%-kal mérséklődött.

Dr. Fred Nelson, a Henry Ford Kórház Osteoarthritis Központjának igazgatója az eredményekről az Ortopéd Kutatási Társaság New Orleans-i éves találkozóján számolt be. Az elektromágneses jel a porcok meszesedését csökkenti, és olyan biokémiai reakciók sorát idézi elő, ami végeredményben a gyulladás csökkenését eredményezi.

A betegek térdét egy könnyen használható, gyűrűszerű eszköz segítségével kezelték, a besugárzás 15 perces volt, mely napi két alkalommal, hat héten keresztül történt. Az elektromágneses készüléket a New Jersey-i Ivivi Egészségközpont munkatársai fejlesztették ki.

A térd csont- és ízületi gyulladása (osteoarthritis) egy lassan előrehaladó degeneratív folyamat, mely nagy fájdalommal jár és a fizikai aktivitást nagymértékben akadályozza. A jelenlegi terápia alapját a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszerek tartós szedése, a fizioterápia, illetve a sebészeti megoldás, az ízületi protézis beültetése képezi.

Dr. Nelson szerint az új eljárás kiküszöböli a gyógyszeres mellékhatásokat, és viszonylag gyors javulást eredményez a betegek életminőségében.

Forrás: Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő