Sörrel a csontritkulás ellen - orvosi ajánlásra

A legújabb kutatások szerint idősebb nők esetében napi egy korsó sör fogyasztása megóvhat a csontritkulás kialakulásától.

A vizsgálat szerint a világos sör kiváló étkezési szilíciumforrás, ami elengedhetetlenül szükséges az új csontok képződéséhez. Bár a szilícium sok növényben és bizonyos hüvelyesekben is megtalálható, legkönnyebben a sörből juthatunk hozzá.

Jonathan Powell professzor, a Cambridge Egyetem étkezési tudományok kutatási részlegének vezetője, a sörfogyasztás csontképződésre gyakorolt hatását vizsgálva rájött, hogy az alkoholban található etanol segíthet megőrizni a csontok épségét, a szilícium pedig elősegítheti az új csontok képződését.

"A szilícium az ösztrogénnel keveredve fejti ki jótékony hatását, az idő múlásával pedig, ahogy az ösztrogén-szint csökken, fontos, hogy megfelelő mennyiség jusson a szilíciumból naponta az idősebb nők szervezetébe" - nyilatkozta Powell professzor. "Vizsgálataink szerint a sör a legnagyobb hatékonysággal felszívódó szilíciumforrás."

Egy korsó sör körülbelül 8 milligramm szilíciumot tartalmaz, ami a napi ajánlott mennyiség közel harmadát fedezi. A menopauza előtti nők számára ajánlott sörmennyiség naponta fél korsó, a menopauzán átesetteké pedig egy korsó.

Animáció: HáziPatika.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció