Népszerű akarsz lenni? Légy önzetlen!

Az önzetlenség olyan tulajdonság, melyre már elődeink is igen nagy hangsúlyt fektettek párválasztásuk során, derül ki egy új genetikai vizsgálatból.

Dr. Tim Phillips és kollégái a Nottinghami Egyetemről, illetve a londoni King's College Pszichiátriai Intézetéből múlt héten közölték eredményeiket a British Journal of Psychology-ban. Vizsgálataikban megpróbálták bebizonyítani, hogy az önzetlenség természetes szelekció eredményeként alakult ki. 70 egypetéjű és 87 kétpetéjű leány ikerpár tagjainak emberségességét elemezték kérdőívek segítségével (például, hogy adományoznak-e pénzt karitatív céllal), és hogy ezt a magatartást mennyire találnák vonzónak párjuk esetében (például beugranának-e egy folyóba, hogy valaki életét megmenthessék).

A felmérések tanúsága szerint genetikailag megalapozott az, hogy általában az önzetlenebb embereket találjuk szexuálisan vonzónak, más szóval genetikai szintű kapcsolat van az önzetlenség és a vonzó személyiségjegyek között. Evolúciónk során az önzetlen emberek általában más önzetlen emberekhez vonzódtak, szexuális kapcsolatuk révén pedig a tulajdonság továbböröklődött és egyre gyakoribbá vált. Az idegenekkel szembeni önzetlen viselkedés a szexualitás révén szelekciós előnyt jelent. Kiderült, hogy az önzetlen viselkedés megjelenése és fejlődése az evolúciós elmélettel magyarázható.

Agytérfogatunk növekedésével egyre nagyobb energiabefektetéssel járt az utódok felnevelése, ezért egyre fontosabbá vált, hogy olyan élettársunk legyen, aki képes és akar is gondoskodó lenni, ezért alkalmas az egyre hosszabb utódnevelésre. Az önzetlen viselkedés jelei így szexuális előnyt jelentettek a párválasztásban.

Forrás: Medipress hírszolgálat

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső