Napi kettő elég lesz

A fogyókúrás "iparban" jó ideje divatos az a tanács, hogy napi öt-hat kis étkezés a legjobb mód a fogyásra és az éhségérzet kordában tartására.

A legújabb kutatás szerint azonban ez a megközelítés teljesen téves, napi két étkezés sokkal hatékonyabb még akkor is, ha azok ugyanennyi kalóriát tartalmaznak.

A prágai Klinikai és Kísérleti Orvostani Intézet kutatói Hana Kahleova vezetésével kimutatták, hogy azok a 2-es típusú diabéteszes betegek, akik naponta két kiadós étkezést fogyasztottak, többet fogytak, mint azok, akik hat kisebb étkezést költöttek el naponta, összesen ugyanannyi kalóriával.

Az Amerikai Diabétesz Társaság konferenciáján bemutatott kísérlet 54 résztvevője 12 hétig kétféle étrendet követett: hat mini étkezést naponta, vagy két kiadós étkezést naponta. Mindkét étrend összesen ugyanannyi kalóriát tartalmazott, és mindkét diéta 500 kalóriával csökkentette a résztvevők napi kalóriabevitelét. Az eredmények azt mutatták, hogy a kísérletben részt vevő 2-es típusú diabéteszes betegek mindkét diétás módszer következtében fogytak, de míg a napi két étkezést fogyasztók testtömeg-indexükből (BMI) 1,23 pontot adtak le, addig a hat kis étkezést fogyasztók csak 0,82 pontot.

Madelyn Fernstrom táplálkozási szakértő szerint a kutatás legfontosabb üzenete az, hogy az embereknek a napi étkezések számát kell megpróbálniuk csökkenteni."Az étkezések gyakoriságának csökkentése a lényeg, mert akkor valószínűleg kevesebbet is eszünk" - magyarázta Fernstrom. "Napi három étkezés azonban valószínűleg reálisabb lenne."

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +5, +10 °C
Minimum: -5, +2 °C

A napsütés mellett felhőátvonulásokra kell készülni, ezekből helyenként zápor, a hegyekben esetleg hózápor is kialakulhat. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 5, 10 fok között alakul. Kedden már nem lesz front felettünk, de sokan még mindig hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak magukon. A reggeli ízületi panaszok napközben is fennállhatnak, illetve erős fejfájás is jelentkezhet, ami a szeles tájakon lehet intenzívebb. Ingadozhat a vérnyomás, jellemző lehet a rossz közérzet. Sokan még az óraátállítást sem heverték ki. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: