Nagy segítség azoknak, akik gyógyszerésznek készülnek

Online előkészítő képzéssel segítené a kémia érettségire készülő diákokat az Egis Gyógyszergyár Zrt. és négy hazai egyetem.

Ingyenesen elérhető, online kémia érettségi előkészítőt hirdetett meg az Egis Gyógyszergyár Zrt. A képzést négy rangos magyarországi egyetem - a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem ésa Szegedi Tudományegyetem - is támogatja annak érdekében, hogy megkönnyítsék a diákok felkészülését.

A gyógyszerészi pálya alapjait sajátíthatják el

Az érdeklődők a sokszinukemia.hu címről elérhető weboldalon a négy egyetem oktatóinak előadásából sajátíthatják el a tudnivalókat, illetve felkészülésükhöz az előadásokat kísérő prezentációkat is igénybe vehetik. A 35 előadásból álló elméleti tananyag átfogó ismertetése mellett további 10 előadásban számolási típuspéldák megoldása segíti az összefüggések megértését, a tanultak gyakorlati alkalmazását. A tananyag valamennyi emelt szintű kémiaérettségi-témakört felöleli, emellett a számolási példák megoldásához is támpontokkal szolgál.

Az online kurzus az érettségire készülőket hivatott segíteni. Fotó: Getty Images
Az online kurzus az érettségire készülőket hivatott segíteni. Fotó: Getty Images

A készítők remélik, hogy hozzájárulhatnak a közeljövőben érettségizők sikeres vizsgájához, valamint a kezdeményezés hosszú távon a vegyészi, vegyészmérnöki, illetve az orvosi, gyógyszerészi pályát választók számára is kedvező hatással lesz. "A gyógyszeripar tudásközpontú iparág, számunkra tehát alapvető fontosságú, hogy jól képzett fiatal kollégákat alkalmazhassunk" - mutatott rá dr. András Klára, az Egis Gyógyszergyár Zrt. humánerőforrás-igazgatója. "Aki kémiával kapcsolatos hivatást választ, az nem pusztán egy csodálatos tudományág mellett kötelezi el magát, hanem a jövőjét is biztosítja, hiszen ezek a szakmák nagyon keresettek a munkaerőpiacon" - tette hozzá.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)